medic sanatate

Pachetul de servicii medicale de bază care există şi acum şi, în teorie, le oferă asiguraţilor multe servicii medicale gratuite se schimbă. Accentul trece pe prevenţie, prin medicina primară. La medicii de familie, pentru un episod de boală acută sunt garantate 2 consultaţii gratuite şi cel mult 4 într-un an, pentru afecţiunile cronice. Copiii între 4 şi 18 ani vor avea dreptul la consultaţii preventive o dată pe an. După majorat, până la 39 de ani, cei sănătoşi vor putea merge gratuit la medic o dată la 3 ani. Vor fi 3 consultatii pe an pentru cei trecuţi de 40 de ani.

Pacienţii cu cancer ar beneficia de o consultaţie la fiecare două luni în ambulatoriu şi de tratamente şi investigaţii prin spitalizarea de zi. Internările mai lungi s-ar asigura prin Programul Naţional de Oncologie.

Spitalele ar urma să limiteze internările pentru 300 de boli, multe – uşoare. Pe listă apar şi afecţiuni precum pneumonia, hepatita cronică, diabetul fără complicaţii sau fracturile multiple de coaste.

Chiar şi cei care nu cotizează la sănătate ar urma să beneficieze de serviciile din pachetul de bază, nu doar în caz de urgenţă, ca acum. Asta i-ar putea descuraja pe cei care plătesc asigurările, spun experţii.

Proiectul are si neclarităţi. E perfectibil, spune ministrul sănătăţii, care şi-ar dori ca noul pachet să se aplice de la 1 februarie, anul viitor.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont