O durere de cap ce nu trece cu un tratament la o zi de la debut poate fi cauza unei afecţiuni mai grave, de genul tumorilor cerebrale, benigne sau maligne, hiper sau hipotensiune. În acest caz, e indicat să mergeţi la medic pentru depistarea precoce a cauzei.

Durerile de cap - cauze
Tulburarea de vedere

Tulburările de vedere, cum ar fi miopia, au ca simptome şi durerile de cap, ce apar destul de frecvent, însoţite de dureri de ochi. Miopia este una dintre bolile care produc vederea înceţoşată şi neclară.

Sinuzita

Durerea de cap poate fi şi semnul unei sinuzite. În acest caz, aplecarea sau mişcarea capului cauzează sau amplifică o cefalee. Poţi simţi durere la nivelul frunţii, deasupra sprâncenelor, în spatele ochilor, în creştetul capului sau la nivelul ambelor tâmple. O astfel de durere, cauzată de sinuzită, apare în special vara, când dormi cu ferestrele deschise.

Tumoarea cerebrală

Tumorile cerebrale au ca simptome durerea de cap, nou apărută sau prelungită neobişnuit de mult. Durerile de cap, în cazul acestei suferinţe, sunt accentuate mai ales dimineaţa şi sunt însoţite şi de vărsături, greaţă şi de somnolenţă.

Gripa

Gripa este o altă afecţiune care are ca simptom durerea de cap intensă. Boala poate fi recunoscută mai uşor deoarece pe lângă durerile de cap, bolnavul mai acuză febră de 39-40 grade, dureri musculare, dureri la nivelul globilor oculari şi vărsături. De altfel, majoritatea infecţiilor respiratorii sunt anunţate de durerile de cap.

Migrena

În cazul migrenei, durerea de cap se accentuează la lumină sau la zgomot puternic. Migrenele apar periodic şi cuprind aproape întotdeauna doar o jumătate a capului. Durerile de cap specifice migrenei sunt însoţite de greaţă, vomă şi ameţeli.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont