Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida, etc.) si alte 43 sunt cancerigene. Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon.
Pe lângă faptul că dă dependență, nicotina „taie” pofta de mâncare și îi face pe fumători să se ridice mai repede de la masă.

De ce te ingrasi dupa ce te lasi de fumat?

Persoanele care se lasă de fumat nu câștigă mult în greutate, în medie 3 kilograme. Totuși, acesta este unul din principalele motive de îngrijorare pentru cei care doresc să renunțe la fumat, dar nici nu îndrăznesc, de frică, spun medicii. Decoperirea deschide calea unor noi tratamente de slăbit.

Șoarecii „tratați” cu nicotină au mâncat mai puțin

Legătura dintre nicotină și reglarea apetitului a fost descoperită întâmplător de cercetătorii de la Universitatea Yale în timp ce testau pe șoareci efectele unui nou medicament pe bază de nicotină. Surprinzător, animalele au început să mănânce din ce în ce mai puțin.

Nicotina activează anumiți receptori din creier, responsabili de dependență. Însă, substanța activează și un alt receptor , localizat în hipotalamus, responsabil de reglarea apetitului.

„Să concepi un medicament care să țintească doar această zonă a creierului este dificil, dar nu imposibil”

spune autorul studiului, Marina Picciotto.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont