– Să renunţi la sucurile carbogazoase;
– Să nu mănânci după ora 19:30;
– Să faci 10 minute de mişcare pe zi;
– Să te obişnuieşti să consumi porţii mici;
– Să te cântăreşti în fiecare zi;
– Să iei zilnic vitamine din complexul B;
– Să nu mănânci carne roşie decât o porţie pe săptămână;
– Să-ţi planifici meniul înainte de a deschide frigiderul;
– Să nu furi din farfuria vecinului;
– Să nu mănânci în picioare şi pe fugă!
– Să consumi mai multă apă plată;
– Să mănânci încet, mai des, să alegi porţiile mici şi să mesteci bine mâncarea;
– Să nu laşi să treacă mai mult de 4 ore între mese şi să nu sari peste micul dejun! Astfel eviţi o sezanţie intensă de foame;
– Să eviţi grăsimile, prăjelile, afumăturile, mâncarea foarte picantă, excesul de lactate grase şi dulciurile;
– Să alegi fructele care ajută digestia: kiwi şi ananasul;
– Să optezi pentru câteva ceaiuri care relaxeaza şi favorizează digestia: muşeţel, fenicul, mentă şi anason;
– Să faci mişcare, chiar şi plimbările mai lungi în pas alert sunt mai mult decât binevenite;
– Să alegi legumele gătite la abur sau cuptor, fructele care nu te balonează, avocado, nucile şi seminţele crude pentru a nu-ţi priva organismul de nutrienţi;
– Să nu exagerezi cu sarea, deoarece reţine apa în organism;
– Să eviţi alcoolul, cafeaua şi ţigările.