Este foarte simplu sa te mentii in forma. Trebuie doar sa tii cont de cateva reguli : fa multa miscare si mananca sanatos. Exista totusi si cazuri cand toate acestea nu sunt suficiente. In aceasta situatie cauzele pot fi de natura medicala.
Tiroida lenesa
Tiroida hipoactiva iti da metabolismul peste cap, iar kilogramele se tot depun, chiar daca aportul caloric scade. Primele semne ca tiroida nu functioneaza bine sunt caderea parului, uscarea pielii, sensibilitatea la frig, starile depresive. Un examen TSH (al hormonului care stimuleaza tiroida) va evidentia daca ai sau nu probleme cu aceasta glanda.
Ovare cu chisturi
Ovare polichiste produc in exces hormoni masculini, ingreuneaza productia de insulina (procesarea zaharului din sange), favorizand astfel acumulari rezistente de grasime in special in zona soldurilor si abdomenului. Daca ciclul este neregulat, ai pusee acneice sau pilozitate excesiva, fa o ecografie, dar si analize hormonale prin care se detecteaza nivelul secretiei de testosteron.
Mancaruri care ti se potrivesc
Daca, pe langa faptul ca nu reusesti sa slabesti, respiri greu, ai gaze, tenul incarcat, episoade diareice sau, dimpotriva, esti mereu constipata, elimina din dieta lactatele, soia, ouale, nucile si produsele care contin coloranti si conservanti. Apoi, reintrodu-le pe rand, pana detectezi „dusmanul”. Un tratament probiotic, de reechilibrare a florei bacteriene din sistemul digestiv, este, de asemenea, indicat.
Diverse tipuri de pastile
Cresterea in greutate poate fi si efectul unor tratamente cu pastile contra depresiei, steroizi sau anticonceptionale. Acestea activeaza retentia de apa in organism, iar de aici…aerul dolofan. Vorbeste cu medicul sa-ti prescrie un tratament alternativ ori medicamente pe care sa le tolerezi mai bine si din pricina carora sa nu te simti umflata.
Tags: alimentatie sanatoasa ingrasare sanatate