Febra este provocata de proteinele zise pirogene eliberate in organism atunci cand globulele albe lupta impotriva microbilor responsabili de o infectie. Aceasta crestere a temperaturii actioneaza impotriva multiplicarii anumitor microbi. O febra mai poate fi prezenta in absenta unei infectii (infarct de miocard, tumora a sistemului limfatic).
Simptome si semne – O stare febrila este insotita adesea de o senzatie de frig, de sete intensa sau de frisoane, putand merge, la copil, pana la convulsii sau delir. La adult, o febra moderata poate sa nu fie observata sau poate antrena doar o senzatie de indispozitie ori impresie de frig. La batrani, o febra ridicata poate antrena tulburari de comportament, simuland o meningita, de exemplu.
Cateva mijloace a ajuta organismul sa lupte impotriva febrei:
– unii dintre suferinzii de febra cauzata de alergii este bine sa renunte si la produsele fainoase
– se sporeste aportul de calciu din alimente cum sint vegetalele cu frunze vede inchis, iaurt si lapte de soia
– se consuma mult usturoi
– creste aportul de vitamina C, avind in vedere ca aceasta are proprietati antihistaminice
– se ia in fiecare zi o lingurita de miere, inainte ca febra sa apara deoarece aceasta poate cu adevarat sa reduca simptomele neplacute
Procedeele homeopate sint total nepericuloase si deosebit de eficiente
Tratamentele homeopate pentru febra sint foarte eficiente daca le incepeti inca in timpul iernii, cind simptomele nu sint evidente.
Cele mai bune sint: Euphrasia, Nux Vomica, Allium Cepa, Gelsemium, Pulsatilla, care va vor ajuta sa reduceti, sau chiar sa eliminati, simptomele neplacute. In orice caz, cercetarile au demonstrat ca se poate realiza o rata de vindecare de 25 la suta prin metode conventionale comparativ cu 75 la suta pentru cei care consulta un homeopat.
Homeopatia are avantajul ca va trata omul ca intreg si va functiona si pentru cei hipersensibili la polen.