Mancarea pe care o vedem in reclame arata de cele mai multe ori prea bine pentru a fi mancata… Te-ai gandit vreodata cum s-a ajuns la aceasta peformanta ?

Pentru ca produsele industriei alimentare de masa sa devina atat de populare, in pofida riscurilor pe care le prezinta pentru sanatate, ele trebuie sa se bucure de o promovare impecabila, care sa apeleze la poftele noastre cele mai vinovate. Iar acest lucru se realizeaza cu ajutorul talentului acestor oameni, despre care iti vorbim in cele ce urmeaza.

Cine sta in spatele aspectului apetisant al mancarii careia nu ii putem rezista? Stilistii culinari, al caror job este sa pregateasca si sa aranjeze mancarea pentru reclamele televizate si aparitiile in reviste ori pe internet.

Cum fac acest lucru? Folosindu-se de orice modalitate si de orice truc pentru a face mancarea sa para spectaculoasa. De exemplu, inghetata de ciocolata careia i se face reclama la TV de cele mai multe ori nu este inghetata, ci cartofi facuti piure si vopsiti. Inghetata adevarata s-ar topi la caldura generata de reflectoarele din studio.

Desi in aparenta un joc facil, stilismul culinar necesita persoane cu experienta profesionala in domeniul culinar, astfel incat majoritatea dintre ei isi fac ucenicia ca bucatari. De asemenea, ei participa la training-uri de fotografie sau arta, pentru ca, asemenea pictorilor sau sculptorilor trebuie sa combine culori, texturi si forme pentru a realiza o prezentare reusita.

Iata cateva dintre tehnicile lor speciale:

Aplica fixativ mancarii, din acela folosit in hair-styling, pentru a-i mentine forma si aspectul
Vopsesc friptura la gratar
Cerealele sunt fotografiate in lipici alb in loc de lapte, pentru a nu se inmuia si a ramane asa cum au fost aranjate
Legumele ce par a fi gatite sunt de fapt crude si se trec printr-o flacara de temperatura ridicata, apoi se invelesc in glicerina.
Cuburile de gheata sunt realizate din acrilic cioplit manual
Bauturile alcoolice au un mare adaos de apa pentru a le face transparente

Afland aceste lucruri parca nu te mai uiti asa de increzatoare la sandwich-uri si hamburgeri, nu?

Dar daca esti pasionata de frumos si totusi nu ai o diploma in Design sau Arte Plastice, poti sa te orientezi spre acest job provocator si extrem de bine remunerat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont