Budinca de ciocolata
Ingrediente
– 2 linguri cacao pudră
– 3 banane coapte
– puţină miere de albine (opţional).
Mod de preparare
1. Amestecî ingredientele în robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se ornează cu frunze proaspete de mentă.
Îngheţată de banane fără smântână, ouă, lapte, zahăr
Ingrediente
– 2 banane congelate.
Ingrediente pentru topping-ul cu unt de arahide:
– 1 linguriţă unt de arahide cu sau fără bucăţi;
– 1 linguriţă miere de albine;
– puţină apă, în funcţie de consistenţa dorită.
Mod de preparare:
1. Bananele se pun la congelator decojite şi învelite într-o pungă ca să le ai la indemână de fiecare dată când ai poftă de ingheţată.
2. Se rup bananele congelate în bucăţi şi se mixează în robot. Cred că se poate folosi şi mixerul.
3. Amestecă toate ingredientele pentru topping.
4. Aşază îngheţata într-un castron şi toarnă apoi topping-ul peste ea. Poţi să foloseşti şi lingura de îngheţată pentru un aspect mai pretenţios.
Rafaello cu bucăţi de ciocolată şi nucă de cocos
Ingrediente
1 cană nucă şi migdale măcinate
1/2 cană nucă de cocos
1/2 cană curmale
bucăţi de ciocolată neagră
2 linguri cacao pudră
1/2 avocado bine copt
1 linguriţă esenţă de rom (opţional)
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie, se fac biluţe şi se dau prin fulgi de nucă de cocos. Ca să diversifici şi să ai mai multe culori, le poţi rostogoli prin fistic crud măcinat, cacao pudră sau ciocolată neagră mărunţită.
Tags: ciocolata desert dulciuri frumusete retete dulciuri sanatate