Despre demonii Moroi sau Incubi

Moroii sunt tot un fel de strigoi, făcând parte din categoria demonilor cunoscuţi la latini sub numele de Incubi, în Grecia antică se încadrau în familia spiritelor Ephialtes şi Sateres iar la celţi Dussi.

Ceea ce este deosebit de interesant, sub denumiri oarecum asemănătoare aceste forme de demoni sunt cunoscuţi în toată Europa. Astfel la romani se numeau Mors, la albanezi şi la slavi se numesc Mora (vis oribil), la ruşi Kikimora şi Mora, la francezi Cauchemar, la englezi Marnt, în germana veche Mahr iar cea actuală Mara, la lituanieni Maras, la cehi Murama.

Moroii sunt creaturi malefice, infernale, de fapt sufletele copiilor care au  murit  în condiţii nefireşti ( la naştere, înăbuşiţi în scutece, înecaţi în copaie etc) înainte de a fi botezaţi.

Se crede că se întorc noaptea la casele unde s-au născut şi-şi chinuie în somn mamele, aşezându-se pe piepturile lor, înăbuşindu-le, dându-le coşmare îngrozitoare.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont