Demonii tricolicii sau triculicii

Sunt tot făpturi demonice de factură antropozoomorfă. Numele lor e de origine greacă şi înseamnă „om cu păr de lup pe el.

” În credinţa populară tricolicii se nasc ori din împreunarea la ceas de noapte, în păduri neumblate, a unor lupi infernali cu femei posedate de coşmare senzuale, ori a unor bărbaţi la fel de obsedaţi sexual – cu lupoaice fantaste sau infernale.”

( Romulus Vulcănescu – Mitologia Română). În nopţile cu lună plină pricolicii sunt posedaţi de demonul distrugerii, dorind să ucidă orice fiinţă întâlnesc – om sau animal.

În mod deosebit atacă şi mănâncă mânjii rătăciţi de herghelii, în acest caz se transformă în mânji-lupi şi sub această nouă înfăţişare se amestecă în herghelie şi o mănâncă.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont