Dunarea de Jos – Galati Festivalul “ESTUDIANTINA”

În fiecare primăvară are loc, la Brăila, Festivalul „ESTUDIANTINA”, prilej cu care studenţii şi elevii participă la diverse activităţi extraşcolare: vernisaje ale unor expoziţii de caricatură sau artă fotografică semnate de studenţi, expoziţii de carte universitară, concursuri pe Internet de cultură generală, vizite la Muzeul de Istorie, etc.

Perioada aleasă pentru desfăşurarea acestor activităţi este săptămâna în care sunt susţinute lucrările cercurilor studenţeşti în cadrul universităţii, studentul având, astfel, posibilitatea să îmbine în mod armonios satisfacţia recunoaşterii muncii de cercetare cu activităţi culturale şi recreative.

De asemenea, studenţii Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi alături de studenţi de la Universitatea “Constantin Brâncoveanu” şi elevi de la liceele din Brăila (anii terminali) participă pe perioada unei săptămâni la diverse campionate sportive: tenis de masă, fotbal, şah la care câştigătorii primesc diplome şi premii în bani. Aceste acţiuni desfăşurate în Sala Polivalentă a oraşului Brăila sau la sediul Facultăţii de Inginerie sunt urmate, pe parcursul fiecărei seri, de activităţi culturale şi distractive: vizionarea gratuită fie a unui film la cinematograful Central, fie a unei piese de teatru în sala mică a teatrului “Maria Filotti” sau discotecă la Club Millenium. Toate intrările la aceste acţiuni sunt gratuite pentru studenţi şi elevi (cu carnet de student sau de elev).

Organizatorii acestui minunat festival sunt studenţii de la cele două universităţi – Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi – Facultatea de Inginerie din Brăila şi Universitatea Constantin Brâncoveanu mai exact Liga studenţilor din facultatea brăileană şi Clubul Studenţilor Brâncoveni. Ca urmare a faptului că ei au primit în mod continuu sprijinul atât a cadrelor didactice cât şi a conducerii celor două instituţii universitare se poate spune că această iniţiativă studenţească este o reuşită care se bucură de un mare grad de participare impunându-se ca o activitate de tradiţie a Universităţii ,,Dunărea de Jos”.

În fiecare an sunt organizate în Aula Edmond Nicolau a Facultăţii de Inginerie dezbateri pe diverse subiecte de interes pentru viitorii absolvenţi ai învăţământului preuniversitar (ex “Viitorul învăţământului universitar în România”, “Gradul de absorbţie pe piaţa locală a muncii a tinerilor absolvenţi de învăţământ preuniversitar şi universitar “Prezentarea şi prevenirea efectelor consumului de alcool, tutun şi droguri”) etc.

O altă activitate recreativă devenită tradiţională în ultimii ani este campionatul de paintball care se desfăşoară în padurea Lacu Sărat de la marginea oraşului şi care este întotdeauna urmat de manifestarea cu cel mai mare ecou în rândul participanţilor – „concursul de Miss&Mister” la care sunt invitate şi cadrele didactice ale celor două instituţii universitare.

Toate activităţile recreative organizate în timpul festivalului se desfăşoară într-o atmosferă tipic studenţească şi se constituie ca o continuare a celorlalte acţiuni recreative organizate de studenţi cum ar fi campionatele semestriale de fotbal şi tenis de masă sau mult aşteptatul „Bal al bobocilor” organizat la începutul fiecărui început de an universitar.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont