Acţiunile Facebook sunt în scădere cu 7% şi au atins minimul record de 19,71 dolari pe unitate, după ce compania a deblocat joi pentru vânzarea pe bursă 271,1 de milioane de acţiuni, totalul titlurilor disponibile pentru tranzacţii pe piaţa de capital crescând cu 60%.

Preţul titlurilor Facebook s-a redus cu aproape 50% de la nivelul de 38 de dolari la debutul pe bursă în luna mai, relatează MarketWatch.

În prezent, totalul acţiunilor Facebook prezente pe piaţa de capital este de 674 de milioane, dar urmează să ajungă la 1,3 miliarde de unităţi până la sfârşitul acestui an, odată cu ridicarea altor restricţii de vânzare.

Aceste restricţii de vânzare au ca scop evitarea unei inundări a pieţei cu acţiuni imediat după listarea în luna mai a 421 milioane de acţiuni.

Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a ieşit din rândul celor mai bogaţi 10 miliardari din sectorul IT, după ce acţiunile Facebook au coborât în timpul şedinţei de joi pe bursa din Statele Unite la un nou minim record, sub 20 de dolari.

Creşterea veniturilor Facebook a fost estompată de majorarea cheltuielilor de marketing şi vânzări, care au crescut de patru ori, la 392 milioane de dolari, reţeaua de socializare raportând o pierdere netă de 157 milioane de dolari. Facebook a precizat că a înregistrat un profit ajustat pentru anumiţi factori excepţionali echivalent cu 12 cenţi pe acţiune.

Marja de profit operaţional a fost de 43%, faţă de 53% în trimestrul al doilea al anului trecut.

„Din punct de vedere emoţional i-ar putea păsa. Zuckerberg este însă mult mai îngrijorat de menţinerea cotei de piaţă a Facebook decât de fluctuaţiile acţiunilor. Nu este îngrijorat că o să rămână falit”, a declarat Ron Florance, director operaţional la Wells Fargo Private Bank.

Acţiunile Facebook au pierdut 47% faţă de preţul de listare de 38 de dolari. Compania a raportat săptămâna trecută rezultate care au arătat o încetinire a cereşterii veniturilor.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates ramane cel mai bogat miliardar din IT, cu o avere de 61,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont