Poate v-ati intrebat de multe ori cum sa conectati doua calculatoare la acceeasi conexiune de internet. Sunt sigur ca multi dintre voi au rezolvat de mult aceasta problema, pentru toti ceilalti sper ca acest tutorial sa va ajute!

In primul rand trebuie sa stiti ca aveti nevoie de 2 placi de retea la unul dintre calculatoare.

Calculatorul 1 (cel cu doua placi de retea).

I) Placa 1 de retea o vom folosi ca sa bagam cablul utp din modem (cablul cu “internetul”, de la provider-ul dumneavoastra).

Daca aveti o conexiune PPPoE (cu user si parola) trebuie sa creati mai intai conexiunea daca nu ati facut deja acest lucru :

· Start->(Settings)->Control Panel->Network Connections->Create New Connection

1. Va aparea o noua fereastra cu “Welcome to the New Connection Wizard”.Dati Next la aceasta fereastra.

2. Bifati “Connect to the Internet” la urmatoarea fereastra apoi dati Next.

3. Bifati “Set up my connection manually”, apoi dati Next;

4. Bifati “Connect using a broadband connection that requires a username and a password ”. Click pe Next;

5. La ISP name scrieti numele provider-ului dumneavoastra (de unde aveti internetul. Ex: Internet). Next;

6. Scrieti Userul si parola pe care vi le-a dat providerul in campurile “user name” si “password”. Lasati bifate cele doua casute (“use this account…” si “make this…” ). Dati Next;

7. Bifati si “Add a shortcut to this connection to my desktop” ca sa create iconita pe desktop. Dati Finish.

Acum aveti conexiunea creata. Daca doriti sa adaugati conexiunea la Start Up, in caz ca si voi uitati ca si mine sa dati dublu click de fiecare data cand porniti calculatorul pe iconita pe care ati creat-o urmarind pasii de mai sus trebuie sa trageti iconita cu mouse-le la Start->All Programs->StartUp (este atat de simplu:)

Acum ar trebui sa aveti internet pe primul calculator. Trebuie insa sa putem naviga si de pe cel de-al doilea PC.

Tot pe primul computer urmati pasii:

· Mergeti la Start->(Settings)->Control Panel->Network Connections. SELECTATI CONEXIUNEA CARE CORESPUNDE PLACII DE RETEA IN CARE ESTE BAGAT CABLUL DIN MODEM (cel mai probabil se va numi Local Area Connection sau LAN)-> click dreapta -> properties.

· Selectati TCP/IP si dati dublu click. Acolo introduceti ip-ul , subnetmask-ul , gateway-ul , si dns-urile care vi le-a dat provider-ul de internet. Daca nu aveti o adresa statica, bifati “Obtain an IP address automatically” si “Obtain DNS server address automatically”. Dati OK.

· Mergeti din nou la Start->(Settings)->Control Panel->Network Connections. Dati click dreapta pe conexiunea creata in cei sapte pasi de mai sus (noi i-am zis Internet) si in tabul Advanced bifati „Allow other network users to connect through this computer’s Internet Connection”. Debifati optiunea cu „Allow other network users to control or disable the Shared Internet connection”.

· Apasati butonul Settings si bifati serviciile pe care le doriti (puteti sa le bifati pe toate daca doriti). Confirmati cu OK.

II) Computerul 1 Placa 2 de retea (Local Area Connection 2)

Aici trebuie sa conectati cablul care duce la calculatorul 2 (ATENTIE : cablul trebuie sa fie crossover, daca nu aveti unul mergeti la un magazin de specialitate si spuneti ca vreti un cablu pentru conectarea a doua calculatoare sau mai tehnic – cablu crossover. Este foarte important acest lucru).

· Mergeti la Start->(Settings)->Control Panel->Network Connections. SELECTATI CONEXIUNEA CARE CORESPUNDE PLACII DE RETEA IN CARE ESTE BAGAT CABLUL CARE VINE DIN CALC 2 (LAN 2)-> click dreapta -> properties. Selectati din lista de protocoale TCP/IP si dati dublu click pe acesta.

IP: va fi 192.168.1.1

SubnetMask: adaugi  255.255.255.0

GateWay : sa fie GOL ( adik 0.0.0.0)

DNS1: sa fie GOL ( adik 0.0.0.0)

DNS2: sa fie GOL ( adik 0.0.0.0)

Inchideti fereastra cu protocoale.

Haideti sa dam si un nume calatorului si sa-l bagam in WorkGroup.

· Click dreapta pe My Computer, apoi Properties. Mergeti la Computer Name si apasati butonul Change. Computer Name : exemplu: PC1

· Selectati WorkGroup si completati de exemplu : Retea

ATENTIE. Ce introduceti la workgroup la primul calculator trebuie introdus la workgroup la al doilea calc (doar daca vreti sa va mearga internetulJ). Dati OK.

III) Calculatorul 2

· Mergeti si la calculatorul 2 la Start->(Settings)->Control Panel->Network Connections. SELECTATI Local Area Connection -> click dreapta -> properties. Selectati TCP/IP si dati dublu click.

IP : 192.168.1.2

GateWay : 192.168.1.1

SubnetMask: 255.255.255.0

DNS1 : La fel cum este la calculatorul 1 Local Area Connection (placa de retea in care intra “cablul de internet”

DNS2 : La fel cum este la calculatorul 1 Local Area Connection (placa de retea in care intra “cablul de internet”.

In caz ca nu aveti un IP static si ati bifat campurile cu “Obtain an IP address automatically” si “Obtain DNS server address automatically” pentru placa 1 a calculatorului 1, atunci mergeti la PRIMUL CALCULATOR la Start->Run. Scrieti aici “cmd” si Enter. Se va deschide fereastra neagra de DOS. Aici scrieti “ ipconfig/all “ si notati DNS servers de la “PPP adapter” si le treceti la DNS1 si DNS2.

Acum trebuie sa dam si acestui calculator un nume si sa-l bagam in WorkGroup

– Click dreapta pe My Computer, apoi Properties. Mergeti la Computer Name si apasati butonul Change. Computer Name : ex: PC12

–  Selectati WorkGroup si completati : Retea

ATENTIE. Ce introduceti la workgroup la primul calculator trebuie introdus la workgroup la al doilea calc. Click OK.

Acum, daca ati facut totul asa cum trebuie ar trebui sa aveti internet pe ambele calculatoare. Succes si spor pe Facebook! 🙂 Nu uitati sa dati cu like-u!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont