Wikipedia este, totusi, un proiect cu un succes enorm: are peste 400 de milioane de utilizatori, lunar, si este al cincilea site din lume, in ceea ce priveste popularitatea.

Site-ul are nevoie de o nou generatie de editori voluntari si de o noua interfata, doreste sa-si sporeasca numarul lunar de utilizatori pana la un miliard in 2015, dar isi va pastra acelasi model financiar – organizatie non-profit, finantata prin donatii de la utilizatori; acestea sunt cateva dintre declaratiile „aniversare” ale lui Jimmy Wales, cel care, la 15 ianuarie 2001, a lansat Wikipedia, scriind el insusi primele doua cuvinte de pe noul website: „Hello World”.

Astazi, Wikipedia cuprinde aproximativ 17 milioane de articole, in 270 limbi, toate scrise de voluntari; cele mai numeroase articole sunt cele scrise in engleza (3,4 milioane), urmate de cele in germana (1,14 milioane), franceza (1,02 milioane), poloneza (743.462), italiana (743.029), japoneza (713.759).

Sursa: BBC

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont