Sa va prezint un proiect care are sanse sa fie unul de mare succes:

„Sanse mici pentru tinerii absolventi de a se angaja in conditiile in care tot mai multe firme disponibilizeaza angajati experimentati” si faptul ca „doar 30% din absolventi isi gasesc un loc de munca in domeniul in care s-au specializat” sunt doua din motivele pentru care un consortiu format din trei universitati si o serie de organizatii din domeniul jurnalismului si resurselor umane au demarat un proiect de 20 milioane lei, finantat prin Fondul Social European, pentru studentii la jurnalism.”

Televiziuni si ziare operate de studenti pentru studenti

Proiectul se va derula pe o perioada de 4 ani, timp in care 400 de studenti la jurnalism din trei univeresitati urmeaza „sa-si dezvolte abilitatile practice si sa-si asigure o minima experienta profesionala competitiva pentru piata muncii”, potrivit informatiilor furnizate de partenerii in proiect.
Partenerii implicati in proiect sunt: „AUR” – Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane, Bucuresti, Universitatea “Hyperion”, Bucuresti, Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj, Universitatea “Danubius”, Galati, Asociatia Jurnalistilor din Romania, Bucuresti, Revista 22, Bucuresti, Asociatia Romana pentru Managementul Proiectelor, Bucuresti, SC “Filmnotic”, Bucuresti, „Media Consulting Group”, Paris – Franta.
„Necesitatea implementarii unui astfel de proiect pilot este determinata de nevoia reformarii sistemului de practica pentru studenti. In procesul de practica profesionala studentii trebuie sa se afle in contexte similare sau cat mai apropiate de cele din activitatea profesionala reala si care sa conduca la modificari comportamentale pe baza reflectiei asupra experientei reale. Prin proiect se reduce semnificativ tranzitia de la sistemul de educatie la piata muncii, studentii acumuland cunostinte practice si un know how specific care ii va ajuta in cariera profesionala”.

Sunt foarte incantat de acest curios si abia astept sa vad ce o sa se aleaga de el! Oricum de laudat initiativa!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont