În ultimii şapte ani numărul studenţilor s-a diminuat cu peste 40% iar la începutul anului de studii 2018-2019, numărul de studenţi a fost de 60.600 persoane, fiind cu circa 5.000 mai mic comparativ cu anul de studii precedent.

Scăderea urmează tendința ultimilor ani, când plecările din Moldova au atins cote de record.

Se pare ca dupa spusele Biroului Național de Statistică (BNS), comparativ cu anul de studii 2017-2018 numărul de studenți în instituțiile de stat s-a diminuat cu 4.700, adică o scădere cu 8,5% în doar un singur an. Scăderea în universitățile private a fost mai mică, doar 2,1%.

Distribuția pe sexe a studenţilor din învățământul superior relevă o pondere mai mare a populaţiei feminine (57,9%). La studii superioare de master, inclusiv studiile integrate, ponderea studentelor a atins valoarea de 64,2% faţă de totalul studenţilor înscrişi în acest nivel, la studii superioare de licenţă este de 55,8%.

În anul curent de studii, în învăţământul superior au fost înmatriculate 13,5 mii persoane la studii de licenţă şi 5,4 mii persoane la masterat. Comparativ cu anul de studii 2017-2018, în instituţiile de învăţământ de stat au fost admişi cu 11,2% mai puţini tineri în bază de contract, în timp ce s-a remarcat creşterea celor înmatriculaţi la studii de licenţă cu finanţare din buget (cu 7,4%).

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont