Industria IT este in pericol de a-si incetini rata de crestere din cauza lipsei de oameni calificati in domeniu.

O renumita companie de cercetare din domeniul tehnologiei, avertizeaza in privinta crizei specialistilor IT, lucru care ameninta cresterea afacerilor din acest domeniu. Specializarile traditionale in industria IT nu mai sunt de ajuns pentru a stimula industria.

“Definitia ‘oamenilor calificati’ in acest domeniu se va schimba. Noua industrie, care se afla la intersectia intre noile modele de afaceri si domeniul IT, are nevoie de oameni cu o experienta variata, versatili din punct de vedere profesional, avand cunostinte din mai multe discipline si o intelegere buna a tehnologiei, cu alte cuvinte, un hibrid profesional”, a declarat Diane M., vicepresedinte al companiei de cercetare in IT.

Inca nu exista astfel de oameni in industrie. Aceasta criza a specialistilor din industrie este diferita de cea de la sfarsitul anilor 90. In acea perioada erau prea putini oameni calificati si exista o lipsa de expertiza in anumite arii ale domeniului. In zilele noastre insa, exista o lipsa de personal cu aptitudini generale si cu experienta in afaceri.

Nu bugetul le lipseste marilor companii, ci oamenii. Companiile trebuie sa anticipeze acest lucru in planurile lor pentru viitor. Cei de la firma respectiva le mai recomanda companiilor din domeniu sa se astepte sa plateasca mai mult pentru acelasi randament si sa exploreze moduri alternative de a oferi servicii IT.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont