Festivalul de Carte Transilvania este organizat de Asociaţia Culturală EIKON, Editura EIKON şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi va avea loc în perioada 19-23 iunie 2013, între orele 10.00 şi 23.00.

Festivitatea de deschidere va avea loc miercuri, 19 iunie, la ora 12.00, în prezenţa oficialităţilor municipiului Cluj şi a oamenilor aflaţi în slujba cărţii, în acordurile muzicale ale cântăreţului de muzică tradiţională Nucu Pandrea.

Prima zi a Festivalului va aduce în faţa publicului clujean un vernisaj al artistului Octavian Bour – o expoziţie cu desene pe tema cărţii. Fiind luna iunie, primele volume lansate vor fi dedicate lui Eminescu: „Vieţile paralele”, de Florina Ilis şi „Mihai Eminescu. Dicţionar Enciclopedic”, de Acad. Mihai Cimpoi, urmate de evenimente ale Editurii Tracus Arte, la care vor participa Ioan Cristescu, Horia Gârbea, Adrian Alui Gheorghe, Ion Mureşan, Cosmin Perţa, Ioan Es. Pop, Eugen Suciu, Pavel Şuşară, Gheorghe Volceanov. Seara se va încheia cu două evenimente muzicale – un recital de jazz susţinut de pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian şi un concert de rock simfonic al trupei Whispering Woods.

Închiderea oficială a Festivalului va fi punctată de lansarea de carte „Fahrenheit 451”, scrisă de Ray Bradbury, duminică, de la ora 19.00, la Cinematograful Victoria, urmată de vizionarea ecranizării în regia lui François Truffaut.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont