Fondul Social European (FSE) este destinat să îmbunătăţească calitatea locurilor de muncă şi posibilităţile de ocupare a forţei de muncă în Uniunea Europeană.

Mai multe despre Fondul Social European

Fondul Social European a fost creat în 1957 prin Tratatul fondator de la Roma și este cel mai vechi fond structural. Deoarece FSE a avut întotdeauna ca obiectiv creșterea ratei de ocupare a forței de muncă, în decursul anilor, Fondul și-a adaptat acțiunile principale pentru a putea face față provocărilor timpurilor.

Fondul Social European sprijină locurile de muncă în întreaga Uniune, inclusiv crearea de locuri de muncă noi şi îmbunătăţirea locurilor de muncă.În acest scop, Fondul finanţează mii de proiecte care sprijină milioane de cetăţeni europeni. Sfera de aplicare a acestor proiecte este foarte amplă. Aceasta poate varia de la consilierea şomerilor pe termen lung, a persoanelor care au abandonat şcoala timpuriu sau a studenţilor care intră pe piaţa muncii până la formarea profesională şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru sau a sistemelor educaţionale. FSE vă ajută să vă găsiţi locul de muncă dorit şi să obţineţi pregătirea de care aveţi nevoie pentru un viitor mai bun.

Fondul Social European finanţează următoarele priorităţi:

  • Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor;
  • Creşterea accesului şi a participării pe piaţa muncii;
  • Promovarea incluziunii sociale prin lupta împotriva discriminării şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele dezavantajate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont