Nasa – cea mai mare furtuna solara a lovit Pamantul

O furtună solară poate răspândi miliarde de tone de particule cu o viteză de până la 8 milioane kilometri pe oră

Marţi dimineaţa a avut loc cea mai mare explozie solară din ultimii patru ani, Soarele aruncând un val masiv de particule în spaţiu şi către Pământ. Furtuna solară a emis radiaţii care au lovit Pământul în câteva minute. În prezent, un nor imens de particule solare se îndreaptă către noi.

Comunicatiile si satelitii in pericol?

Specialiştii spun că „tsunamiul solar”, cum este numită unda de şoc eliberată de explozie, riscă să distrugă sateliţii şi să afecteze comunicaţiile din întreaga lume.

Masa de particule se apropie de Pământ cu o viteză care poate atinge până la 600 de km/secundă şi se aşteaptă să ajungă în circa 24 de ore.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont