Forumul Educatiei – FED  – Romexpo 2011

Sistemul educational din Romania continua sa se confrunte cu o serie de provocari majore pentru care pot fi gasite solutii sustenabile doar prin imbratisarea unei viziuni comune asupra schimbarilor necesare si eforturi reale de imbunatatire a performantei individuale din partea tuturor celor implicati.

Forumul Educatiei – FED isi propune sa contribuie la consolidarea unei comunitati de profesionisti prin implicarea cele mai importante organizatii si personalitati din sistemul educational romanesc in formularea si dezbaterea planurilor de actiune relevante pentru etapa de dezvoltare in care ne aflam. FED este conceput pe doua dimensiuni: orientarea spre comunitatea profesionistilor din sectorul educational si orientarea spre informarea publicului larg.
Forumul Educatiei 2011 se va desfasura in cadrul EDU-Expo pe 13 – 15 mai in spatiul expozitional Romexpo. Organizatorii sesiunilor au la dispozitie 3 sali cu destinatii diferite in functie de publicul vizat (specializat / nespecializat), cu capacitate de 140 de locuri, respectiv 50 de locuri.

  • Activitatile forumului vor fi derulate in intervalul orar 11.00 – 17.00.
  • Agenda evenimentului va fi actualizata pe site-ul www.forumedu.ro.

 
Forumul Educatiei se afla la cea de-a doua editie si timp de 3 zile, participantii la conferinta vor participa la prezentari, seminarii, ateliere, dezbateri si mese rotunde in cadrul carora: vor invata de la experti, profesionisti, personalitati publice si laureati ai Galei Premiilor in Educatie, vor intelege perspectivele alternative ale participantilor activi in alt sector din sistemul educational sau chiar in alt domeniu, vor analiza principalele provocari existente in sistemul educational romanesc , vor cunoaste persoane cu care pot sa demareze parteneriate ulterior.
Agenda evenimentului va fi construita ca o suma a contributiilor aduse de organizatiile invitate. Vor fi alese de catre organizatori subiectele inovative, bine structurate / documentate si cu un grad mare de relevanta pentru un numar cat mai mare dintre participantii la conferinta.
Organizatiile care vor facilita sesiunile FED fac parte din urmatoarele medii: mediul institutional, societatea civila, mediul universitar, mediul preuniversitar, mediul privat, think-thankuri, mass-media.
Forumul Educatiei 2011 este organizat de Grupul Educativa impreuna cu Liga Studentilor Romani din Strainatate, Clubul pentru Romania si Asociatia Clubul Roman pentru Relatii Externe Diplomatie si Afaceri Europene.
EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii private ce dezvolta si promoveaza impreuna proiecte si servicii educationale ce ofera tinerilor romani oportunitati de dezvoltare personala.
LIGA STUDENTILOR ROMANI DIN STRAINATATE (LSRS) asigura cadrul de organizare reprezentativ al studentimii romane din strainatate, promovand o puternica solidaritate intre membrii sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele intoarcerii lor in tara dupa terminarea studiilor.
Clubul pentru Romania urmareste promovarea si sprijinul direct pentru dezvoltarea tinerilor cu potential, care reprezinta resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre, contribuind in mod activ si decisiv la progresul tarii noastre.
C.R.R.E.D.A.E. urmareste promovarea, pe baze reale de profesionalism si integritate morala, a Romaniei, atat pe plan politic, cat si pe plan economic, stiintific, cultural si spiritual.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont