În anul universitar 2012-2013 nu se vor mai da locuri bugetate, ci granturi | Taxele nu se vor mari

Universităţile pot să decidă dacă împart granturile de studiu, astfel încât să aibă un număr mai mare de studenţi, sau dacă nu le împart, pentru a avea locuri bugetate. Senatele universitare pot lua această decizie. După cum ştiţi, în senatul universitar, 25% sunt reprezentanţi ai studenţilor. Practic, va fi o decizie luată de cadre didactice şi studenţi, iar ea poate avea în vedere fie menţinerea numărului de granturi, fie fracţionarea unei proporţii din aceste granturi.

În anul universitar 2012-2013 nu se vor mai da locuri bugetate, ci granturi, însă finanţarea va fi la fel ca în 2011. Totodată, unele universităţi de top vor primi un număr de granturi echivalent cu cel al locurilor de anul trecut. „Grantul este mai mare anul acesta decât alocarea pe student echivalent din anii trecuţi. Practic, se alocă o sumă mai mare, respectiv 4.000 de lei, faţă de 2.500 de lei, cât se aloca până acum pentru fiecare grant”, a precizat ministrul Educaţiei.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont