Studiul realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie ne arata ca 5 % dintre români încurcă Paștele cu Crăciunul!

Cei mai mulți dintre respondenți – 86% – știu că de Paști creștinii sărbătoresc Învierea lui Isus si obișnuiesc să participe la slujba. Trei sferturi dintre cei intervievați o vor face și în acest an.

Sunt insa si romani – 5% – care cred că nașterea lui Isus este motivul Sărbătorilor Pascale. Unul din 5 respondenți s-a spovedit deja, alți 40% urmează să o facă si tot pe atatia nu practică acest obicei.

Aproape 70% dintre români spun că țin post. Cei mai multi -45%- doar miercurea și vinerea, insa sunt si 9 procente care declară că țin tot Postul Paștilor. In aceasta perioada, romanii prefera mincarea gătita în casă, fructele, legumele crude și salatele. Peste 40% dintre respondenți fac pască si maninca miel, iar 95% dintre participanții la studiu vor vopsi oua și în acest an. De Pasti, bautura preferata vinul de casă, urmat de bere sau țuică . 16% dintre cei chestionați nu pun insa gura pe alcool.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont