Lista performerilor la capitolul cercetare ştiinţifică relevantă la nivel internaţional, care a fost indexată între 2002 şi iunie 2011, potrivit informaţiilor publicate de Asociaţia Ad Astra.

Printre indicatorii măsuraţi de autorii studiului Ad Astra în elaborarea acestei ierarhii se numără scorul relativ de influenţă (SRI), scorul relativ de influenţă individual (SRII) şi numărul articolelor ştiinţifice ale universităţilor, indexate în perioada 2002-2011.

Ad Astra a comparat publicaţiile ştiinţifice cu autori din România, indexate de Thomson ISI în Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index şi Arts & Humanities Citation Index, în perioada 2002-2011. Au fost eliminate câteva articole clasificate greşit de ISI ca având autori din România (aproximativ 0,05% din articole). Dintre aceste publicaţii, doar cele de tip articol, review şi proceedings paper (nu şi rezumate de prezentări la conferinţe, recenzii de carte, editoriale, biografii, corecţii, reprinturi) au fost luate în calcul. La afişarea publicaţiilor unui anumit autor apar totuşi toate publicaţiile indexate, indiferent de tip, potrivit metodologiei folosite de Ad Astra. Toate precizările tehnice referitoare la modul în care Ad Astra a stabilit performanţa în cercetare a universităţilor (şi organizaţiilor din România), aici.

In lista celor zece performeri de mai jos, ECONOMICA.NET nu a publicat şi valorile scorului relativ de influenţă, ale scorului relativ de influenţă individual sau contribuţia procentuală, obţinute de universităţi în intervalul măsurat: 2002-2011. Ele au fost luate în calcul în clasamentul de mai jos, dar nu se regăsesc în text.

Lista universităţilor din România care fac performanţă în cercetare ştiinţifică după standarde internaţionale, nu româneşti

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB Cluj) este cea mai performantă universitate din România în activitatea de cercetare ştiinţifică relevantă la nivel internaţional, cu 3.977 de articole ştiinţifice conforme cu standardele internaţionale, indexate în perioada 2002-2011. UBB Cluj se află în vârful celor 789 de organizaţii din România care fac cercetare după standarde internaţionale.

Universitatea Bucureşti urmează în topul celor mai performante universităţi din România în cercetare ştiinţifică relevantă pentru comunitatea ştiinţifică internaţională. Universitatea Bucureşti are 3.965 de articole ştiinţifice relevante la nivel internaţional, care au fost indexate în intervalul 2002-2011.

A treia poziţie în clasamentul greilor care fac cercetare după stadardele internaţionale este ocupată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Universitatea publică din Iaşi are 2.663 articole ştiinţifice relevante pentru comunitatea ştiinţifică internaţională, indexate în perioada 2002-2011.

Universitatea Politehnică din Bucureşti are 4.046 de articole ştiinţifice relevante la nivel internaţional, indexate în perioada 2002-2011.

Cele patru universităţi antemenţionate sunt în vârful clasamentului care cuprinde universităţile cu activitate de cercetare din România, dar şi în vârful celor 789 de organizaţii din ţară, a căror cercetare ştiinţifică este relevantă pentru comunitatea ştiinţifică internaţională.

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi are 2.075 de articole ştiinţifice după normele comunităţii ştiinţifice internaţionale. Universitatea Tehnică din Iaşi este a cincea universitate românească după performanţa în cercetare care contează în străinătate şi a noua instituţie din România din cele 789 cu activitate de cercetare ştiinţifică, cu cele mai bune performenţe în cercetare după normele internaţionale.

Universitatea de Vest din Timişoara are 951 de articole ştiinţifice relevante la nivel internaţional, indexate între 2002 şi 2011.

Universitatea Politehnică din Timişoara are 1.136 de articole ştiinţifice relevante pentru comunitatea ştiinţifică internaţională, indexate în perioada 2002-2011.

Universitatea Tehnică din Cluj are 788 de articole ştiinţifice relevante la nivel internaţional, indexate între 2002-2011.

Universitatea din Craiova are 883 cercetări ştiinţifice relevante pentru comunitatea ştiinţifică, indexate între 2002-2011.

Poziţia a zecea în clasamentul universităţilor din România după performanţa înregistrată la capitolul cercetare ştiinţifică după rigorile internaţionale, care contează afară este ocupată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Universitatea de Medicină din Bucureşti are 1.047 de articole ştiinţifice relevante la nivel internaţional, în perioada 2002-2011.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont