Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) desfasoara, in perioada de timp ramasa pana la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie, o campanie de informare si constientizare a cetatenilor avand sloganul “Voteaza legal! Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!”. Asadar, politistii din toata tara trebuie sa informeze cetatenii, prin materiale pe care le vor imparti pe strada, cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si al mitei electorale.

Joi, 19 iulie a.c., în cadrul campaniei de informare şi conştientizare iniţiate de Ministerul Administraţiei şi Internelor „Votează Legal”, Jandarmeria Capitalei a desfăşurat o acţiune de prevenire a votului ilegal, la stadionul „Valentin Stănescu”, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele Rapid şi Mypa din cadrul turului 2 preliminar al Europa League.

Începând cu ora 18.00, ora deschiderii porţilor de acces, jandarmii aflaţi în dispozitiv au împărţit materiale cu mesajul „Votează Legal” şi „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”

Activitatea a avut ca obiectiv informarea cetăţenilor cu privire la legislaţia electorală în vigoare şi conştientizarea riscurilor la care se expun în cazul în care votează ilegal sau votul lor este influenţat de mita electorală.
Acţiunea va continua, duminică 22 iulie şi luni 23 iulie a.c.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont