Studenții Uniunii Europene vor avea șansa să aprofundeze zeci de domenii precum matematică, economie sau comerț electronic, fără să scoată vreun ban din buzunar. Cursurile vor fi disponibile în 11 limbi europene plus cea arabă.

Miscarea MOOC (Massive Open Online Courses, cursuri online deschise și în masă), sprijinită de Comisia Europeană, a strâns 11 universități care vor oferi circa 40 de cursuri dintr-un spectru larg de domenii care merg de la matematică la economie, de la competențe informatice la comerț electronic, de la schimbări climatice la patrimoniu cultural, de la responsabilitatea socială a întreprinderilor la Orientul Mijlociu modern și de la învățarea limbilor la scrierea de ficțiune.

Cursurile pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 și 200 de ore de studiu. Toate cursurile pot fi recunoscute, în urma absolvirii lor obținându-se un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obținerea unei diplome universitare. În acest ultim caz, studenții trebuie să plătească pentru certificat, costurile variind între 25 și 400 de euro, în funcție de amploarea cursului (numărul de ore de studiu) și instituție.

Partenerii sunt situați în următoarele țări: Franța, Italia, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, Slovacia, Spania, Regatul Unit, Rusia, Turcia și Israel.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont