Fiecare mişcare şi fiecare gând se produc prin trecerea informaţiilor printr-o reţea de celule nervoase şi prin procesarea lor de către creier. Anumite celule influenţează direct procesul de învăţare: astrocitele.

Pentru a învăţa ceva, de exemplu pentru a procesa o nouă informaţie, celulele nervoase formează conexiuni care nu au mai existat până în acel moment ori le consolidează pe cele deja existente, dacă informaţiile respective au legătură cu o experienţă a noastră. Învăţarea constă practic în formarea unor sinapse (legături chimice între doi neuroni). Astfel, informaţia poate trece mai departe către zonele specializate din creier.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont