Puii de gaina sunt feriti de epidemii daca in apa lor de baut se pune putin otet de mere.
Copiii care fac pipi in pat trebuie sa ia la culcare o lingurita de miere. Ea retine lichidul din corp pe timpul noptii.
Produsele de patiserie raman fragede si rezistente mult timp, daca sunt unse pe deasupra cu miere. Ea atrage umiditatea si ucide bacteriile.
Rufele tinute in dulap se parfumeaza placut daca varam intre ele o hartie de sugativa pe care punem cateva picaturi de lavanda.
Iaurtul este un foarte bun detergent al argintului. Se unge argintaria cu iaurt si se freaca bine, apoi se clateste cu apa rece si se sterge cu o carpa moale.
Arama se curata bine daca este frecata cu malai amestecat cu sare si otet. Se limpezeste apoi bine cu apa.
Robinetele si clantele de alama se curata bine cu praf de creta amestecat cu otet. Apoi se clatesc si se sterg bine cu o carpa moale.
Jucariile copiilor (pe care le duc adesea la gura) se sterilizeaza prin spalarea in apa calda, in care s-au dizolvat doua linguri de bicarbonat
Dulceata de struguri devine cu mult mai gustoasa, daca atunci cand o fierbem punem in ea doua frunze de menta.
Petele de fructe ramase pe albituri se inmoaie o noapte in lapte caldut, apoi se spala cu apa si detergent.
Hainele si pantofii de antilopa maro se curata usor cu o perie inmuiata in zat de cafea. Cand se usuca, se curata cu o perie uscata.
Perlele trebuie purtate cat mai des cu putinta, fiindca in lipsa contactului cu pielea isi pierd stralucirea. Evitati sa le stropiti cu parfum sau spray pentru par. Devin mate.
Mararul trebuie spalat cu mult inainte de a fi folosit ca decor pentru oua umplute sau sendviciuri. Cand e ud, se lipeste si e urat.
Caloriferele nu trebuie vopsite prea des. Stratul de vopsea retine caldura cand e prea gros.
Saramura in care s-au acrit castravetii nu trebuie niciodata aruncata, fiindca da un gust minunat cand e pusa-n salate.
Limbile foarfecelor se curata cu o ceapa taiata in doua. Daca sunt ruginite, lasati-le peste noapte intr-o baie de gaz.
Omleta si papara de ou sunt mult mai gustoase, daca in uleiul incins in care urmeaza sa fie prajite se caleste mai inainte o ceapa tocata marunt.
Ceapa taiata in doua tine mai mult, daca se unge pe fata interioara cu un strat subtire de unt.
Fripturile devin cu mult mai gustoase daca inainte de a fi puse pe gratar sunt trecute rapid printr-un clocot de apa, apoi sunt bine zvantate intr-un prosop.
Sarea inlatura aparitia buruienilor. Presarati-o atat in straturile gradinii, cat si in ghivece si veti scapa de musafiri nepoftiti.
Cutitele tocite se ascut foarte bine pe ghivece de flori din lut ars. Taisul trebuie tinut cat mai plat cand se trage pe gura vasului.
Zaharul face friptura crocanta. Inainte de a pune carnea pe gratar, presarati-o cu un praf de zahar. Se rumeneste repede si devine crocanta, fara sa-si schimbe gustul.
Surubelele mici, greu de fixat in ghivent, nu mai aluneca si pot fi insurubate daca pe varful degetului punem putin lipici.
Petrolul lampant curata foarte bine obiectele murdare din crom. Dupa ce petele sunt inlaturate, metalul se poleieste cu o carpa moale.
Mobilierul din plastic (mobila de terasa si de gradina) nu trebuie frecat niciodata cu detergent sau tix, fiindca isi pierde definitiv luciul. Folositi un burete imbibat in apa cu sapun.
Scartaitul mobilelor se scoate cu ajutorul uleiului de parafina. Ungeti bine toate incheieturile patului sau ale dulapului, cu o pensula imbibata in ulei.
Petele de ciment (de pe podele, faianta etc.) se scot frecandu-le puternic cu o perie inmuiata in otet clocotit.
Foarfecele se ascut taind de mai multe ori o foaie de glaspapir.
Limbile foarfecelor se curata cu o ceapa taiata in doua. Daca sunt ruginite, lasati-le peste noapte intr-o baie de gaz.
Parul de animale, ramas pe mobilele plusate, pe scaunele masinii si chiar pe haine, se scoate usor daca folositi o perie de haine varata intr-un ciorap de nylon.
Lamaile suculente se cunosc dupa coaja subtire.
Parul ramane frumos si bogat pana la o varsta inaintata, daca il ajutati cu o cura de vitamine. in prima saptamana din luna, luati vitamina A, iar in ultima saptamana – vitaminele B1, B2 si PP.
Parul trebuie tuns sau taiat numai in primul patrar de luna pe cer (Crai nou). Va creste mai des si mai repede.
Caderea parului poate fi blocata cu ajutorul ceaiului negru (chinezesc). Masati-va zilnic pielea capului cu o infuzie foarte tare de ceai. Practicat o saptamana din luna, acest procedeu opreste caderea parului.
Aluatul pentru gogosi (haiosi) nu se lipeste de fundul tavii daca o ungem bine cu apa rece.
Prajitura cu branza creste foarte frumos daca la jumatatea timpului de coacere o scoatem din cuptor si-i desprindem marginile cu un cutit, bagand-o apoi la loc.
Mainile foarte murdare se curata cu o pasta formata din 5 linguri de zahar si 1 lingura de ulei.
Usturoiul se curata foarte repede daca se freaca capatana sub jet de apa rece sau se tin cateii intr-un castron cu apa rece, vreme de 5-10 minute.
Mierea de albine se verifica daca este naturala cu ajutorul unui creion chimic. Daca nu se coloreaza, inseamna ca mierea nu are nici un adaos.
Maslinele sunt cu mult mai gustoase daca inainte de a la pune in borcan cu ulei, le oparim de 3-4 ori (aruncam apa), apoi le racim si le punem cu ulei in borcane.
Melcii de gradina care ataca rasadurile dispar daca se presara pe marginea brazdei sare grunjoasa. Sarea ii descompune si ii transforma in gelatina.
Insectele din casa dispar daca ardeti frunze de dafin. Rezultatul este spectaculos, in plus in casa ramane un miros placut.
Petele de rugina slabe de pe hainele se scot zeama de lamaie, peste care se aseaza talpa fierbinte a fierului de calcat, asteptand pana ce rufa se usuca, dupa care se spala.
Pestii cu solzi mici se curata mai usor daca se tin cateva clipe in apa rece.
Ouale crapate nu-si pierd albusul daca sunt fierte in apa cu sare.
Ramele oglinzilor si ale tablourilor se ung cu ceapa ca sa nu-si depuna pe ele mustele murdaria.
Cratitele murdare se curata foarte usor daca se pune in ele otet cu sare si se lasa sa dea cateva clocote.
O felie de cartof crud pusa pe o rana face sa dispara sangerarea imediat.
Laptele nu se mai strica, oricat de cald e afara, daca se pune in el o lingurita de bicarbonat (nu-i schimba gustul).
Faina se pastreaza mai multa vreme in conditii bune daca e tinuta in borcane de sticla si nu in pungi de hartie.
Vasele din material plastic (imbacsite) se curata foarte bine cu un burete si sapun de casa.
Mamaliga nu mai face cocoloase daca in loc sa o punem sa fiarba in apa, o amestecam inainte (200 gr. malai cu un litru de apa, o lingurita de untdelemn si sare) si o punem sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Maioneza nu se mai taie daca la inceput se freaca bine galbenusul cu o lingurita de mustar. Uleiul poate fi pus fara grija (nu picatura cu picatura).
Pielea arsa sau oparita nu se va basica daca locul respectiv se unge imediat cu miere de albine. Se lasa 10 minute, apoi se spala cu apa.
Apa in care a fiert spanacul face ca noi obiectele de argint.
Puloverele negre usor „trecute” isi regasesc tineretea daca sun spalate in apa rece in care a fiert spanac.
Fructele care urmeaza sa fie introduse in budinci sau sufleuri trebuie mai intai sa fie bine apasate cu mana intr-un castron. Indepartarea sucului asigura o calitate mai buna a preparatelor.
Papanasii devin deliciosi daca puneti in compozitia lor doua linguri de untdelemn.
Toate preparatele cu spuma de albus se coc astfel: primele 5 minute la foc mic, apoi la foc mare, pana cand suprafata se aureste frumos.
Aluatul folosit la prajiturile cu fructe, trebuie presarat cu putina faina si zahar, si copt 5 minute in cuptor. Apoi se scoate, se pun repede fructele si se introduce din nou.
Lenjeria fina nu se spala numai cu apa simpla, ci se adauga si bicarbonat (2-5 gr. la un litru de apa). Clatirea se face cu apa calduta.
Lichidele fierbinti isi pastreaza multa vreme temperatura daca inainte de a le pune in termos, acesta se clateste bine cu apa clocotita.
Ramele si viermisorii cuibariti in pamantul florilor din ghivece pier daca plantele sunt udate o data pe saptamana, cu apa in care s-a macerat tutun de tigari.
Glicerina amestecata in parti egale cu suc de lamaie este produsul ideal pentru ingrijirea mainilor aspre si a calcaielor crapate.
Sfecla fiarta se curata mai usor de coaja, daca o tineti cateva secunde sub jet de apa rece.
Ochiurile nu se mai lipesc de tigaie daca inainte de a le pune, presarati in uleiul fierbinte un praf de faina, pe care il lasati sa se rumeneasca.
Pestele nu se mai lipeste nici el de gratar daca inainte de preparare se trece prin ulei cald.
Galustele pentru supa devin pufoase daca punem in compozitie putin praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Capsunile si fragii pentru dulceata raman intregi si tari daca inainte de a le pune la fiert, le stropim cu suc de lamaie.
Zeama de lamaie picurata in urechi are efect calmant in otite.
Sucul de lamaie diluat cu apa distilata in proportie de 1:1 si picurat in ochi vindeca blefaritele.
Gargara cu suc diluat de lamaie este eficienta in amigdalite.
Hemoragiile nazale se opresc daca introducem in nari tampoane imbibate cu suc de lamaie.
Durerile de cap dispar daca se pune o compresa cu felii de lamaie pe frunte.
Friptura tare se stropeste cu 1-2 linguri de otet si devine foarte frageda.
Petele de iarba de pe rufele deschise se baga in lapte acru o zi, apoi se spala cu apa calda.
Linoleumul patat cu cerneala se acopera cu zeama de lamaie care se lasa sa actioneze 10 minute, dupa care se sterge cu un burete sau o carpa moale.
Ceapa cruda indeparteaza urmele de parlit de pe tesaturi. Frecati urmele cu o jumatate de ceapa si lasati sa patrunda sucul. nmuiati locul in apa rece.
Planseta de framantat aluat se albeste frumos daca e frecata cu jumatati de lamaie inmuiate in sare. Clatiti-o si stergeti-o.
Calcarul de pe vaze si acvarii se indeparteaza cu o carpa inmuiata in otet si apoi in sare.
Plantele de interior (mai ales feriga), care incep sa se ofileasca, trebuie tratate cu ulei de ricin. O lingura pusa in jurul radacinilor le ajuta sa isi revina.
Sarea poate fi folosita ca peeling (curatirea pielii). Amestecati 100 ml smantana cu 4 linguri de sare si frecati-va intreg corpul cu palma umezita si apoi inmuiata in produs. Faceti dus. Pielea devine la fel ca matasea si economisiti o gramada de bani.
Sucul de ceapa amestecat cu ulei de masline e bun impotriva pistruilor (se tamponeaza fata o saptamana, de cateva ori pe zi).
Musetelul ajuta la slabit. Preparati o infuzie din 15 flori la un litru de apa, lasati-o sa se raceasca, apoi beti-o de-a lungul unei zile intregi.
Ceaiul negru concentrat opreste caderea parului. Frecati-va zilnic la radacina cu un tampon de vata, imbibat intr-o cana de ceai preparata cu 2-3 pliculete. Dupa o saptamana, caderea parului se va remedia.
Uleiul de masline revitalizeaza parul uscat. Ungeti-va pe cap cu o jumatate de ora inainte de a va spala, apoi folositi samponul.
Coaja de lamaie stoarsa albeste mainile si intareste unghiile. De cate ori folositi lamai, nu uitati sa va frecati cu interiorul lor.
Castravetele potoleste roseata pielii. Puneti cateva rondele proaspete pe locurile cu pricina si lasati-le sa actioneze 15 minute.
Spanacul vindeca pecinginea. Aplicati pe locurile atinse o cataplasma cu spanac crud, bine strivit cu pisalogul, sau piure de spanac dat o data in clocot. Cataplasmele se pun de doua ori pe zi, vreme de 10 minute, pana la disparitia pecinginei.
Parul se piaptana mai usor daca ii periem mai intai varfurile si apoi il pieptanam de la radacina in jos. Astfel nu se va mai rupe.
Cantarul de bucatarie trebuie sa arate cantitatea exact.Ca sa fim siguri ca nu ne „fura” dupa ce punem mai intai alimentul respectiv pe un taler si-l cantarim, il cantarim ulterior si pe talerul celalalt.
Laptele afumat se trece repede in alt vas si se acopera cu o panza umezita.
Maduva din osul de vita nu se mai risipeste in supa daca inainte de a o pune la fiert bagam in ea (la ambele capete) cateva bobite mari de sare grunjoasa.
Cutia pentru cuburi de gheata nu se mai lipeste de congelator daca ii ungeti fundul cu putin untdelemn.
Salata de castraveti devine mai gustoasa si mai digerabila daca in sosul de untdelemn si otet se mai adauga si o lingurita de mustar.
Mirosul de usturoi dispare daca imediat dupa ce l-am mancat luam in gura si mestecam incet o lingurita de unt proaspat sau margarina.
Salata verde ramane proaspata doua zile daca o taiem deasupra coceanului si o punem pe o farfurie cu apa.
Carnea fripta la gratar pe foc de lemne dobandeste un gust excelent daca se presara peste carbunii incinsi frunze de dafin, rozmarin, sau boabe mici de ienupar.
Faina nu mai face cocoloase cand o amestecam cu apa sau lapte daca punem in compozitie o priza de sare.
Peretele nu se mai darama cand batem cuie daca inainte lipim in locul dorit un scoci transparent asezat in forma de cruce (din doua bucati)
Cafeaua naturala are o aroma mai accentuata daca, ianinte de a o folosi, o incingem putin intr-o tigaie, impreuna cu cateva cristale de sare grunjoasa.
Geamurile reflecta cu mai multa stralucire lumina, daca in apa de spalat adaugati cerneala sau albastreala, pana cand se obtine o culoare intensa.
Ouale de molii depistate pe imbracaminte, covoare sau paturi, se distrug calcand locul de incuibare cu fierul incins, peste o carpa umezita in otet.
Cerneala tipografica reprezinta un mijloc excelent de protectie impotriva moliilor. Iata de ce se recomanda ca lucrurile puse la pastrare sa se inveleasca in hartie de ziar.
Un cornet de piper deschis, asezat in dulapul de haine, alunga moliile.
Mierea nou cumparata nu se pune niciodata peste mierea veche, ramasa in borcan. Fermenteaza.
Lumina depreciaza calitatea mierii. Ea trebuie pastrata la intuneric sau in vase opace (pamant, aluminiu) sau din sticla de culoare inchisa.
Vasul cu miere nu se pune niciodata alaturi de vasul cu sare, fiindca va fermenta.
O bucatica de paine infipta intr-o furculita inlocuieste cu succes pana de gasca cu care se ung tigaile in care se fac clatite.
Praful de copt se cerne odata cu faina, pentru a se raspandi cat mai uniform in aluat.
Batistele se spala foarte bine daca le inmuiem inainte cateva ore in apa cu sare.
Apa in care fierbem macaroanele nu se mai revarsa daca ungem gura oalei cu untura sau untdelemn.
Urmele de muste lasate pe obiectele casnice se curata cu un burete inmuiat in alcool.
Maioneza nu se taie daca inainte de a incepe sa o frecam, bagam langa celelalte ingrediente si o bucatica de cartof fiert, ras.
O colectie uriasa de sfaturi practice si ponturi utile legate de casa, gradina si sanatate
-
Anunturi Constanta – vand psp 2004
Articole - 0
vand psp 2004 neglu, modat, vine cu incarcator original, cablu de date, card de 4gb si de 2gb. arata...
-
Stiati ca?
Articole - 0
Intotdeauna este bine sa stii multe, asa ca v-am pregatit o lista de curiozitati: – Ce s-ar intampla daca...
-
Eu când vreau să fluier…fluier un film romanesc bun
Articole - 0
Dupa ce a stat patru ani într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (rol jucat de George Piştereanu) avanseaza în...
-
Iata un hobby interesant pentru weekendurile plictisitoare de iarna: ORIGAMI
Articole - 0
Desi ai cu ce sa iti umpli timpul, neaflandu-te in situatia curtenilor japonezi de acum 1 000 ani care...
-
Curiozitati – de ce canta cocosii?
Articole - 0
Ca orice animal, si cocosul poseda un ceas intern, numit ritm circadian, care regleaza succesiunea zi-noapte. Acest ceas ii...
-
VAND UMD DE PSP (ORIGINALE) CU JOCURI
Articole - 0
Vind UMD de PSP (Originale) Cu Jocuri, Ridge Racer 2 si Splinter Cell Essetials …Pret Fix 20 lei Bucata…...
-
Probleme pentru verificarea nivelului de inteligenta
Articole - 0
Testul de inteligență reprezintă un număr de întrebări concepute pentru a determina nivelul de inteligență al respondentului. IQ-ul mediu...
-
Esti cu persoana potrivita?Ai grija de cine te indragostesti!
Articole - 0
Tot mai multe tinere vor sa se indragosteasca cu orice pret. Unele dintre ele sant atat de disperate, incat...
Articole recente
- Unde sunt cele mai bune șanse: fizic vs online? 30 august 2024
- Sfaturi utile pentru frumusetea ta: cum folosesti corect uscatorul de par? 17 aprilie 2021
- Perle studentesti si nu numai… 17 aprilie 2021
- Politia universitara: informatii utile 17 aprilie 2021
- Cele mai ciudate si prostesti feluri de a muri (intamplari adunate de prin toata lumea) 17 aprilie 2021
- Cum sa fi promovat la serviciu si cum sa-ti maresti salariul 17 aprilie 2021
Topicuri interesante
- Articole
- Campus
- Sanatate si Frumusete
- Stiri
- IT
- Cursuri
- Informatii
- Funny
- Din facultati
- Jobs
- Bancuri diverse
- Retete
- Caterinca
- Poze amuzante
- Din camine
- Doar in Romania
- Examene
- Constanta
- Burse de studiu
- Filme
- Cultura
- Sport
- Student in Campus Bucuresti
- Student in Campus Iasi
- Download
- Stagii de practica
- Bancuri cu studenti
- Games
- Music
- Student in Campus Cluj
- Horoscop
- Student in Campus Timisoara
- Bautura
- Student in Campus Galati
- Oras
- Retete de cocktail
- Party
- Bancuri cu animale
- Student in Campus Craiova
- Blog
- Bancuri cu bula
- Teste
- Jocuri de baut
- Profesori
- Student in Campus Sibiu
- Hollywood
- Student in Campus Brasov
- Teste auto
- Student in Campus Arad
- Student in Campus Ploiesti
- Mahmureala
- Student in Campus Oradea
- Cultura generala
- Student in Campus Pitesti
Cauta articole, stiri, resurse:
Alege orasul tau de mai jos! Iti vom recomanda cele mai tari locuri: