La cea de-a cincea editie a proiectului Petrom – „Tabara din Tara lui Andrei” s-au inscris peste 4000 de elevi, dintre acestia fiind alesi doar 400, membri ai 15 echipe castigatoare la competitia de proiecte eco-civice Scoala lui Andrei, informeaza un comunicat de presa Petrom. Elevii castigatori vor participa alaturi de profesorii coordonatori in Tabara din Tara lui Andrei.

Tabara va avea loc in perioada 22 iulie – 25 august, la Perla Ciucasului, judetul Brasov, urmand ca pe parcursul a sase zile elevii sa ia parte la un program ce va include invatarea principalelor etape si instrumente necesare pentru a planifica si apoi dezvolta proiecte. Toate aceste informatii ii vor ajuta sa realizeze un documentar care porneste de la o analiza a problemelor din comunitatea lor.

Programul Taberei va fi completat si de alte activitati care vor testa si dezvolta abilitatile participantilor cum ar fi: crearea unei reviste a Taberei (mini-proiect care ii va invata sa realizeze reportaje si sa isi imbunatateasca tehnicile de comunicare interpersonala si scrisa), sau participarea la un concurs de eco-design, unde vor crea vestimentatii din materiale reciclate, descoperind astfel modalitati prin care resursele pot fi refolosite.

„Este deja o traditie ca in fiecare an castigatorii Scolii lui Andrei sa participe in Tabara din Tara lui Andrei. Este o experienta unica, unde cei 400 de copii isi descopera si dezvolta potentialul de a deveni liderii comunitatilor carora le apartin. A cincea editie a Taberei din Tara lui Andrei este o continuare a promisiunii Petrom ca va investi in sustinerea sistemului educational romanesc, continuand, prin organizarea Taberei, investitia de peste 300.000 de euro acordata ca premii castigatorilor Scolii lui Andrei.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Anul acesta Tabara si Scoala lui Andrei au fost sustinute de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, acesta implicandu-se in validarea metodologiei competitiei si comunicarea cu cadrele didactice. De-a lungul celor cinci editii ale proiectului peste 2000 de elevi au participat la activitatile Taberei, alaturi de peste 170 de profesori si 300 de voluntari.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont