Avem plăcerea să vă aducem la cunoştinţă faptul că în perioada 30 august – 10 septembrie 2012 în cadrul Universităţii OVIDIUS din Constanţa s-a desfăşurat prima Scoală de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE).

Evenimentul a reunit studenţi ai Universităţii OVIDIUS şi Universităţii Tehnice din Cluj, având sprijinul logistic al membrilor Laboratorului de Cercetare în domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii OVIDIUS Constanţa şi a avut ca subiect reconstrucţia virtuală 3D a unui domus roman, identificat parţial de colegii de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa cu ocazia săpăturilor arheologice de la Adamclisi.

Programul a debutat cu prezentarea echipei CeRVA şi a lectorilor invitaţi din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj, Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa, UBISOFT România, Universităţii Tehnice din Delft, Olanda, şi Centrului European de Realitate Virtuală din Brest, Franţa. Au urmat o zi de documentare pe sit-ul arheologic de la cetatea Tropaeum Traiani şi trei zile de prezentări teoretice şi lucrări practice pe subiectele digitizarii artefactelor istorice, reconstrucţiei virtuale a artefactelor şi realităţii augmentate. Ultima parte a şcolii a constat în zile de lucru intens în vederea reconstituirii domusului roman.

Experienţa creatiVE a reuşit să creeze un cadru competitiv şi colaborativ deopotrivă, prin intermediul unei experienţe multi-culturale, ce a depăşit barierele academice, prin incitarea la explorare şi depăşirea limitelor echipelor participante.

 

Mulţumim tuturor participanţilor şi tuturor sponsorilor şi sperăm la o nouă ediţie la finele verii viitoare.

Pentru a vedea rezultatele proiectului creatiVE vă invitam să vizitaţi  http://creative.cerva.ro/.

 

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont