Universitatea Lucian Blaga din Sibiu este beneficiarul unui proiect cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, intitulat „EXCELENŢĂ ACADEMICĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LA DISTANŢĂ ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL CU FRECVENŢĂ REDUSĂ – UN DEMERS PENTRU CALITATE”

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu vă invită joi, 20 septembrie 2012, la Ziua e-Porţilor Deschise, eveniment ce se desfăşoară în cadrul proiectului „Excelenţă academică în învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă – un demers pentru calitate” şi va fi găzduit de Centrul de Reuniune Academică (str. Banatului, nr. 6) începând cu orele 17:00.

Trăim în era digitalizării, a vârtejului informaţional şi a schimbărilor rapide, constante şi drastice. Şansa de a rezista, atât pe piaţa muncii cât şi în viaţa de zi cu zi, implică nu numai adaptare şi flexibilitate, ci şi informare riguroasă şi învăţare permanentă. De ce? Tocmai pentru a face faţă schimbării. O modalitate de învăţare promovată şi implementată cu succes de universităţile de top din întreaga lume se referă la învăţământul la distanţă (în diferitele şi diversele sale forme – e-Learning, blended learning, etc.); iar succesul acestor programe derivă din metodele moderne de predare combinate cu noile tehnologii şi, cel mai important, cu un client final matur, deja antrenat în piaţa muncii şi foarte determinat în direcţiile de acţiune şi obiectivele sale.

Învăţământul la distanţă şi învăţământul cu frecvenţă redusă presupun metode de abordare complementare învăţământului tradiţional. Unul din motive: după cum ne spune şi titulatura, frecvenţa întâlnirilor faţă în faţă ale studentului cu profesorul este una redusă. Cum compensăm însă lipsa acestor întâlniri faţă în faţă, asigurând deopotrivă CALITATEA procesului de învăţare şi transferul optim de COMPETENŢE? Dacă unul din cuvintele cheie este FLEXIBILITATE, atunci metodele şi mijloacele de învăţare moderne ne vin în întâmpinare. Materiale în format electronic, forumuri de discuţie, prezentări video şi audio, studii de caz şi exerciţii care pun accent pe învăţarea experienţială, iată câteva din exemplele ce creează o legătură continuă a studentului cu profesorii săi.

Despre “Cine?”, „Ce?” şi „Cum?” în învăţământul la distanţă, despre avantaje şi beneficii pentru potenţialii studenţi vom vorbi joi, la ziua ePorţilor Deschise. Evenimentul va avea loc în toate cele patru universităţi partenere în proiect: Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba-Iulia.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont