Două dintre echipele Universităţii ‘Lucian Blaga’ s-au clasat pe primele locuri în etapa naţională a concursului RobotX şi vor reprezenta România la competiţia europeană Eurobot.
Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii ‘ Lucian Blaga’ din Sibiu a fost luni, 29 aprilie, gazda celei de-a zecea ediţii a Concursului Naţional de Roboţi RobotX.

Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: patru de la Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu; o echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu, precum şi câte o echipă din Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu este pentru a treia oară gazdă a acestui concurs şi un adversar redutabil, echipele ULBS obţinând primul loc în ultimele ?ase ediţii ale competiţiei.

Nici anul acesta studenţii Facultăţii de Inginerie nu s-au lăsat mai prejos, ocupând primele două locuri de pe podium, care a arătat astfel: locul I echipa Technocrats, locul II echipa RCH, iar locul III echipa Like a box din Cluj-Napoca. Primele trei clasate echipe au onoarea de a reprezenta România în finala europeană Eurobot.

Tema acestei ediţii a Concursului RobotX a fost una festivă, în concordanţă cu aniversarea a 10 ani de competiţie. Anul acesta roboţii au trebuit să facă faţă solicitărilor unei ‘adevărate petreceri’, să desfacă ‘cutiile cu cadouri’, ‘să stingă lumânări’, să pună ‘cireşe pe tort’, să formeze o piramidă cu ‘paharele de suc’, să umfle baloane.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont