In Romania sunt foarte multi caini vagabonzi si nu toti sunt prietenosi asa cum ar trebui sa fie. Ce trebuie sa faci atunci cand esti atacat de caini?

Cainii nu sunt mereu prietenosi

Probabil ai auzit de animale agresive care si-au atacat propriii stapani sau caini ce au agresat diversi copii pe strada. Cu toate acestea, cainii nu sunt animale nascute pentru a ucide. Unul dintre motivele ce pot duce la agresivitate este lipsa de interes a gazdei fata de animalul sau de casa. Un dresaj riguros ar rezolva cu siguranta aceasta problema. Asa cum oamenii prezinta stari diferite de sensibilitate de la o zi la alta sau in functie de vreme, si cainele este predispus la aceleasi stari. Astfel, ne putem astepta ca starea cainelui nostru sa fie diferita de la o zi la alta. Totusi, cunoasterea propriului caine poate fi o metoda foarte buna pentru a-i anticipa miscarile. Exista diferite semne care iti pot indica daca un caine este agresiv sau nu. Depinde doar de tine daca reusesti sa le citesti. Sunt diferite retete pentru a anticipa miscarile animalelor.
Cum iti dai seama daca un caine e pe cale sa te atace?

E indicat sa eviti anumite evenimente neplacute, invatand cum sa reactionezi cand animalele par sa devina agresive. A evita un eveniment nedorit inseamna a anticipa miscarile animalului si a te proteja de orice atac al acestuia.

Exista diverse semne ce pot indica faptul ca un caine vrea sa atace. Majoritatea semnelor se pot observa la nivelul corpului, deoarece cainele prezinta diferite schimbari la nivelul parului, al ochilor si al urechilor. Daca observi si o anumita inclestare a maxilarului, te poti astepta la un atac al cainelui respectiv.
Reguli de urmat in cazul unui atac al cainelui

Exista anumite reguli ce trebuie urmate daca esti atacat de un caine:

– Nu te impacienta chiar daca esti asaltat de un caine.
-Pastreaza-ti calmul!
– Nu o lua la fuga!
– Fii cu fata spre el, pentru a-i anticipa miscarile.
– Nu ridica tonul.
– Imita diverse voci barbatesti pentru a speria cainii mai mici.
– Intampina-l cu o miscare imprevizibila ce il va speria, insa nu folosi acest gest in cazul cainilor mai mari.
– Foloseste-ti picioarele pentru a obtine o postura agresiva, daca ai de-a face cu animale mai mari.

Daca observi ca urmeaza sa fii atacat, distrage-i atentia cu mana, pentru a-ti proteja partile mai sensibile ale corpului.

Nu ramane la pamant, deoarece vei fi lipsit de aparare.

Cand atacul animalului a luat sfarsit, indeparteaza-te tinand ochii spre cainele agresor.

Sfaturi: ce faci cand esti atacat de caini?

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont