Unii oameni cred ca stima de sine inseamna incredere – dar increderea este inclusa in aceasta – insa stima de sine inseamana mult mai mult. Exista foarte multi oameni, aparent destul de siguri pe ei, care sunt capabili de lucruri minunate, dar care au respect de sine scazut.

Stima de sine - cum inveti sa te iubesti

Ce trebuie sa faci ca sa-ti  imbunatatesti stima de sine?
1. Acceptă-te aşa cum eşti şi conştientizează-ţi propria valoare, deoarece fiecare persoană este unică şi are dreptul să fie respectată pentru ceea ce este. Gândurile şi sentimentele tale valorează la fel de mult ca şi ale celor din jurul tău.
2. Gândeşte pozitiv în legătură cu persoana ta. Respectă-te şi astfel îi vei determina şi pe ceilalţi să te respecte.
3. Acordă-ţi puţin timp doar pentru tine. Fă ceva plăcut, care să te facă să te simţi bine.
4. Ai aşteptări realiste de la tine, deoarece nimeni nu este perfect. Evită să te compari cu alţii; fiecare din noi are punctul lui forte care trebuie valorificat.
5. Când ţi se aduce o critică, ascultă şi vezi dacă este justificată sau nu. Dacă e nedreaptă, exprimă-ţi părerea şi nu te descuraja, deoarece nu ai cum să mulţumeşti pe toată lumea. Dacă este corectă, asumă-ţi responsabilitatea şi învaţă din greşeala făcută.
6. Fixează limite în relaţiile cu ceilalţi şi nu le da voie să fie intruzivi.
7. Acceptă complimentele şi asumăţi-le.
8. Când ai un succes, observă care este contribuţia ta şi calităţile care te-au ajutat să reuşeşti.
9. Conştientizează-ţi calităţile. Fă o listă cu lucrurile pe care le apreciezi la tine şi citeşte-o de câte ori simţi nevoia.

Implică-te în activităţi care te fac să te simţi bine cu tine şi implicit stima ta de sine se va îmbunătăţi.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont