In primul rand Consiliul facultăţii reprezintă organismul decizional şi deliberativ al facultăţii. De regula, componenţa membrilor consiliului facultăţii este de maximum 75% cadre didactice şi de cercetare, respectiv minimum 25% studenţi.

Toti reprezentanţii cadrelor didactice şi de cercetare în consiliul facultăţii sunt aleşi prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din facultate, iar reprezentanţii studenţilor sunt aleşi prin vot universal, direct şi secret de către studenţii facultăţii. Şedintele Consiliului facultăţii sunt conduse de decan.

La începutul fiecărui mandat, Consiliul îşi stabileşte structura în funcţie de regulamentele, cerinţele şi condiţiile impuse de situaţia de moment a facultăţii.

Atentie, componenţa Consiliului ţine cont de structura facultăţii asigurându-se o reprezentare proporţională a tuturor departamentelor.

Directorii de departamente fac parte de drept din Consiliul Facultăţii.

Reprezentanţii studenţilor în Consiliul Facultăţii:

pot propune acte normative care să îmbunătăţească activitatea colegilor
se pot informa direct de la structurile academice şi administrative ale Universităţii în problemele ce îi vizează pe studenţi
au acces permanent la secretariate şi în afara orelor de program cu publicul pentru a rezolva problemele studenţilor
sunt obligaţi să cunoască bine problemele legate de activităţile didactice şi sociale ale studenţilor pe care îi reprezintă şi să propună soluţii
sunt obligaţi să îi informeze pe studenţii pe care îi reprezintă
sunt obligaţi să participe la şedinţele consiliului iar trei absenţe nemotivate duc la revocarea lor
organizează alegerile anuale pentru desemnarea şefilor de cămin şi de complex şi fac parte din comisia de cazare.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont