Studentii protestatari din Bulgaria au reusit, sambata, sa ocupe cladirea principala a universitatii din Sofia. Cel putin 70 de studenti s-au baricadat in cladire si cer demisia premierului bulgar Plamen Oresharski.

Usile universitatii au fost blocate cu lanturi si doar elevii si profesorii care vor sa se alature protestului sunt lasati sa intre, scrie Novinite. Si, desi ocuparea universitatii blocheaza toate cursurile care ar fi trebuit sa aiba loc aici, acest protest nu este indreptat in vreun fel asupra sistemului de invatamant universitar.

Protestatarii au jurat sa respecte dreptul la proprietate si au promis ca vor permite accesul tuturor celor care fac parte din personalul angajat sa intretina cladirea.

Tinerii cer demisia premierului, dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate. Din 14 iunie, aproape zilnic, oamenii ies in strada la Sofia pentru a cere demisia guvernului.

1 Comentariu
 1. gogu din ue 10 ani în urmă

  “De ce sta studentii ascunsi in papusoi?”

  editorial de Nea Gogu din UE (fost Maistru la Scularie)

  Sunt sigur ca si dumneavoastra v-ati intrebat! De fapt , itrebarea intreaga ar fi: ““De ce sta studentii ascunsi in papusoi , ziua , si ca iepurii in lumina farurilor , seara?”
  Ei bine , io,am raspunsu!
  Ma invitat ieri , seara tirziu (pe la 8, ca ei la 9 e toti in pat si face nani) “Marea-conducere-a-asociiatiilor-studentesti-reunite-si-Acceptate-de cine trebuie-din România” pentru ca , mi-a zis-o , “verde” in fata (nu, nu verde ca …)(“albastru” in fata) (nici albastru ca….)(“rosu” in fata)(asta suna “ca dracu)(“portocaliu” in fata)(nu ca , nu mai e la moda)(“trandafiriu” in fata)(prea veche)(“violet” in fata)(nu, e prea noua)(“curcubeu” in fata)(……., Cernea), mi-a zis-o Negru pe Alb: Nea Gogu, facem aicea conferinta de presa si te-am invitat numai pe mata ca stim ca lucrezi acu in presa si ailalti toti sunt vinduti! Pe mata te cunoaste parintii nostrii de cind erau studenti la Politehnica si-i invatai mata pe freza si raboteza si are mare incredere in mata.

  Prima, studentii nu sta ascunsi in papusoi! Ei a gindit si calculat matematic ca:

  – nu se merita sa iesi la mitinguri ca te poate aresta jandarmii, face proces si ramine la cazier; cine te mai angajeaza la Londra daca ai cazier?

  – parintii si bunicii lor au atacat sistemu de dinauntru si asa vor si ei sa-l atace ca se merita!

  – cind ataci sistemu de pe strada poti cel mult sa-l apuci de luneta si mai iei si amenda; daca ataci sistemu dinnauntru , poti sa-l prinzi de „partile moi” cind merge la wc

  – daca vrei sa blochezi o lege de importanta strategica pentru tara se vor pune laxative in cafea si cvorumu nu se va intruni

  -in caz ca se doreste punerea pe liber a parlamentarilor pentru mai mult timp , la comanda de „1 , 2 , 3” se va insfaca perucile parlamentarilor si se va chema SPP; parlamentarii chei vor fi evacuali din cladire pe motiv ca fizionomia nu este aceasi ca cea din legitimatie si vor fi trimisi acasa pina cind le creste paru la loc.

  Concluzia, studentii nu sta degeaba in papusoi, ei contruiesc Romania de miine chiar acum, pe bune!

  Gogu din UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont