Ingrediente: 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 frunze varza, 1 ceapa, 2 pastarnaci, 2 fire praz, 1/2 telina mare sau 1 mica, 2-3 cartofi, 3 rosii sau o lingurita bulion, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, verdeata, 2 litri apa, sare.
Se curata zarzavatul, se spala, il asezam intr-o oala in care se adauga apa si se pune la foc. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga rosiile si parte din sare, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Dupa ce legumele au fiert bine, se strecoara supa.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie, se adauga faina, se amesteca in continuare pana cand incepe sa se ingalbeneasca, apoi se toarna in tigaie 3-4 linguri de supa.
Dupa cateva clocote, rantasul se desarta in oala printr-o strecuratoare.
Se lasa supa sa mai fiarba 20-25 de minute, apoi se adauga taitei, galuste, etc. Cand totul este gata, se toarna in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Tags: legume supa supa legume supa zarzavat