Ingrediente: 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 frunze varza, 1 ceapa, 2 pastarnaci, 2 fire praz, 1/2 telina mare sau 1 mica, 2-3 cartofi, 3 rosii sau o lingurita bulion, 1 lingura ulei, 1 lingura faina, verdeata, 2 litri apa, sare.

Se curata zarzavatul, se spala, il asezam intr-o oala in care se adauga apa si se pune la foc. Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga rosiile si parte din sare, apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce legumele au fiert bine, se strecoara supa.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie, se adauga faina, se amesteca in continuare pana cand incepe sa se ingalbeneasca, apoi se toarna in tigaie 3-4 linguri de supa.

Dupa cateva clocote, rantasul se desarta in oala printr-o strecuratoare.

Se lasa supa sa mai fiarba 20-25 de minute, apoi se adauga taitei, galuste, etc. Cand totul este gata, se toarna in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat marunt.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2018 - Toate drepturile rezervate.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account