The Simpsons


Familia Simpson (engleză: The Simpsons) este cel mai prolific serial de animaţie american, numărând 20 de sezoane şi peste 400 de episoade.

A fost votat cel mai bun serial de televiziune a secolului al XX-lea de către revista „Time” în 1998 şi este privit de numeroşi critici drept unul din cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor.

Filmul prezintă aventurile unei familii „particulare” (unul din primele motto-uri ale serialului fiind: „We put the FUN in DysFUNctional”, (joc de cuvinte intraductibil în română, o traducere cuvânt cu cuvânt ar fi: „Noi punem distracţia în disfuncţional”) din clasa muncitoare, aruncând o privire foarte satirică asupra lumii în care trăiesc.

The Simpsons ironizează aproape tot ce ţine de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Serialul a ajutat la ridicarea standardelor animaţiei pentru adulţi, pregătind calea pentru alte desene animate precum South Park.
În România serialul a fost difuzat între 1993 şi 1999, fiind transmise seriile 1 – 6. În 2010 televiziunea publică de la Bucureşti a reînceput difuzarea serialului cu seriile 7 – 11.Acţiunea este centrată evident în jurul familiei Simpson, formată din Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie însa de-a lungul anilor numărul personajelor care au apărut în serial a crescut enorm, ajungând la câteva sute.Odată ce The Simpsons a luat avânt, un număr foarte mare de celebritaţi cum ar fi Michael Jackson sau Dustin Hoffman şi-au împrumutat vocile unor personaje episodice sau au apărut ca ele însele.


Articolul complet il gasiti pe wikipedia la The Simpsons


Tags:
3 Comentarii
  1. Efimov Catalin 14 ani în urmă

    simpsons cu subtitrare unde gasesc si eu pls!!!…dau o bere!

  2. matias ruxandru 13 ani în urmă

    the best ever

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont