S-a dat startul celei de a 11-a ediții a Innovact Campus Awards ! Obiectivul acestei competiții, organizată de către Camera de Comerț și Industrie Reims- Epernay cu susținerea Comisiei Europene, este acela de a valoriza cele mai ambițioase și novatoare proiecte de creare de întreprindere.

Finaliștii vor beneficia de un stand special în cadrul Forumului Innovact, pe 26 și 27 martie 2013 la Reims, în Franța, pentru a-și prezenta proiectul în fața celor 2000 de participanți veniți din toată Europa și pentru a face schimb de experiență cu alte tinere întreprinderi inovante europene. Recompensa ? O vizibilitate la scară europeană, recomandări din partea experților și un premiu în bani între 1500 și 5000 de euro pentru cei trei câștigători. Studenții și tinerii cercetători europeni, de orice naționalitate sau disciplină, sunt invitați să-și depună candidatura la Innovact Campus Awards 2013, în nume propriu sau în echipă, până pe 28 ianuarie 2013.

Innovact Campus Awards : un eveniment european în centrul Forumului INNOVACT
În 11 ani de existență, Innovact Campus Awards au înregistrat mii de candidaturi din toată Europa. Această competiție este deschisă tuturor studenților și tinerilor cercetători europeni, în cadrul studiilor sau în afara acestora. Proiectele inovante propuse pot fi în etapa de concepție, în curs de realizare sau deja lansate, indiferent de produs sau activitate. Finaliștii sunt invitați să participe în mod gratuit la cea de a 17-a ediție a Forumului european al start-up-ului inovant – Innovact, la Reims, în Franța. Cu această ocazie, membrii juriului – șefi de întreprinderi, jurnaliști, cercetători europeni – îi vor vizita la standul propriu pe finaliști, pentru a putea evalua mai bine pertinența și viabilitatea proiectelor și a alege pe cele mai promițătoare și novatoare.

La ultima sa ediție, de exemplu, au intrat în competiție 160 proiecte inovante din 28 de țări europene, dintre care 42 au ajuns în finală. Laureații au fost : VisionRE™, proiectul lui John Kieran O’Callaghan, de la Cork Institute of Technology (Irlanda), WEBSHELL, prezentat de către Arnault Thibaud, de la EPITA (Franța), și MRS, prezentat de Salvatore Modeo, de la Universitatea din Salento (Italia). Premiul « coup de cœur » de la JCEF a fost acordat proiectului ULYSSE, prezentat de Jean-Mathieu Ivorra-Micaelli, Manoël Grand și Martin Christolomme de la Institut d’optique (Franța).

Cum te poți înscrie la Innovact Campus Awards 2013

Înscrieți-vă și descărcați dosarul de candidatură în franceză sau engleză pe site-ul www.innovact.com ; versiunea în limba engleză se află la adresa : http://inscription.innovact.com/wri/wri_p1_display.aspx?oc=10&cc=INV12-ICA-GB.
Dosarul de candidatură completat trebuie trimis prin e-mail la adresa: olivia.timone@ica-2013.com. Data limită de primire a dosarelor este luni 28 ianuarie 2013. Pe 27 martie 2013, în cadrul Forumului Innonvact de la Reims, în Franța, va avea loc festivitatea de premiere. Pentru informații suplimentare despre acest concurs puteți contacta, în limba franceză sau engleză : Olivia Timone, +33 (0)1 55 50 04 15 ; olivia.timone@ica-2013.com.

A propos de Forumul Innovact
Unic în Europa, Innovact concentrează cel mai mare număr de întreprinzători și start-up-uri inovante din toate sectoarele de activitate. Formatul său inedit, de tip « open space » de 2.500 m² , optimizează agenda participanților cu întâlniri de afaceri, festivități de premiere, spații de prezentare, platou TV, ateliere practice. Pentru mai multe informații vizitați site-ul : www.innovact.com.

Urmăriți actualitatea concursului ICA 2013 pe www.innovact.com și www.ffbde.fr

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont