Universitatea Central Europeană ofera studentilor burse in Ungaria – Burse CEU 2012-2013

Centrul Educaţia 2000+ Bucureşti şi Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj anunţă  programul de burse de studii la Universitatea Central Europeană (CEU) Budapesta, ediția 2012-2013.

Programul se adresează studenţilor aflaţi în ultimul an de studiu sau absolvenţilor care au obţinut diploma de  licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior acreditate.

Universitatea Central Europeană oferă programe de masterat şi doctorat pentru anul universitar 2012-2013. Cursurile, cu predare în limba engleză, vor fi susținute la sediul universităţii din Budapesta. Nu există un  număr prestabilit de burse acordate studenţilor din România. Bursele de studii pot fi integrale sau parţiale şi  depind de rezultatele procesului de selecţie.

Domeniile de studiu sunt: economie (MA, PhD), politici şi ştiinţele mediului (MS, PhD), studii de gen (MA,  PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relaţii internaţionale şi studii europene (MA), studii juridice  (LLM, MA, SJD), matematică (MS, PhD), studii medievale (MA, PhD), naţionalism (MA), filosofie (MA,  PhD), ştiinţe politice (MA, PhD), sociologie şi antropologie socială (MA, PhD), științe cognitive (PhD).

CEU oferă de asemenea posibilităţi de studiu şi în cadrul CEU Business School. Detalii puteţi obţine la  http://business.ceu.hu/
Înscrierea se va face online la adresa http://www.ceu.hu/admissions/apply până la data de 25 ianuarie  2012.

Dosarul de înscriere va cuprinde:
1.  formularul de înscriere disponibil pe pagina web a CEU : https://apply.embark.com/Grad/CEU/68/
2. două scrisori de recomandare pentru programele de masterat şi trei scrisori de recomandare pentru
programele de doctorat în limba engleză, trimise de preferință electronic (via Embark) sau prin poștă, nu mai
târziu de 25 ianuarie 2012 (data primirii);
3. Curriculum Vitae şi lista lucrărilor publicate (dacă este cazul);
4. versiunea electronică (scanată) a diplomei de licenţă sau a adeverinţei de student pentru cei în ultimul an de
studii, în limba engleză; *
5. versiunea electronică (scanată) a foii matricole/Supliment la Diplomă în limba engleză; *
6. un eseu/plan de cercetare specific fiecărui departament – informaţii disponibile la adresa:  http://www.ceu.hu/academics/schools-departments
* Copiile după diplomă /adeverință și foaia matricolă trebuie traduse în limba engleză de către un traducător  autorizat sau trebuie să aibă avizul de traducere de la catedrele de limba engleză ale facultăţilor respective.

O bună cunoaştere a limbii engleze este obligatorie. Candidaţii care vor trece de etapa de preselecţie şi nu au  un certificat de limba engleză agreat de CEU (http://www.ceu.hu/admissions/requirements ) vor susţine un test  de tip TOEFL organizat de către CEDU 2000+ Bucureşti şi CRDE Cluj în data de 11 februarie 2012. În  aceeaşi zi se vor organiza şi celelalte teste departamentale (acolo unde este cazul).

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont