Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universităţii de Vest din Timişoara a finalizat în data de 31 ianuarie 2013 proiectul ‘Practica ta pentru educaţia viitorului’, POSDRU 60/2.1/S/33675, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Proiectul strategic coordonat şi implementat de DPPD-UVT în parteneriat cu Universitatea din Craiova s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 ani şi a urmărit susţinerea a 8040 de studenţi din Regiunea Vest şi Regiunea Sud-Vest Oltenia în tranziţia de la pregătirea în universitate la o carieră didactică.

Intenţionând să răspundă cerinţelor reformei învăţământului, descentralizării în contextul integrării în Uniunea Europeană, proiectul şi-a propus consolidarea legăturii dintre şcoală şi piaţa muncii, acţionând pe două planuri:

1.Corelarea competenţelor practice ale viitorilor profesori cu cerinţele dezvoltării sociale şi cele ale pieţei muncii.

2.Familiarizarea viitorilor profesori cu realitatea practicii educaţionale din şcoli, în permanentă transformare.

Activităţile proiectului au vizat formarea practică iniţială a viitorilor profesori, specializarea şi perfecţionarea acestora pentru practicarea acestei profesii la orice nivel de învăţământ.

Aspectul de valoare adăugată privind asigurarea calităţii, propus în proiect, include oferirea unor modele de bune practici care pot fi diseminate şi multiplicate şi în alte instituţii de învăţământ sau centre de formare iniţială a studenţilor.

În cadrul proiectului, au fost elaborate ghiduri şi caiete care să susţină buna derulare a practicii pedagogice pentru studenţi. Printre activităţile desfăşurate ale proiectului se pot aminti: trei târguri anuale ale ofertelor de practică, o conferinţă de lansare a proiectului şi o conferinţă finală

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont