A fost lansat serviciul de închiriere biciclete Cicloteque, deschis împreună cu Universitatea de Vest Timişoara Serviciul va pune la dispoziţia studenţilor şi cadrelor didactice din cadrul UVT 40 de biciclete, în trei centre de la Universitatea de Vest, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afcerilor şi la Ringul Bursier.

Utilizatorii vor putea închiria bicicletele dintr-un centru, le vor folosi apoi pentru deplasarea în oraş şi, la final, le pot returna în oricare dintre cele trei centre. Primele patru ore de închiriere sunt gratuite, urmând ca apoi utilizatorul să plătească 5 lei/oră dacă doreşte să folosească o perioadă mai lungă bicicleta. Deşi numărul bicicletelor disponibile este destul de mic pentru numărul mare de studenţi suntem siguri că sistemul îşi va demonstra utilitatea.

Cele trei centre din Timişoara sunt deschise în fiecare zi a săptămânii între orele 08.00 şi 20.00. Serviciul Cicloteque este adresat studenţilor şi cadrelor didactice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Închirierea bicicletelor se poate face în centre şi online pe site-ul www.cicloteque.ro/timisoara, urmând trei paşi simpli: înregistrarea, crearea unui cont şi rezervarea bicicletei. Primele patru ore de închiriere sunt gratuite, iar dacă utilizatorul doreşte să închirieze bicicleta pentru o perioadă mai îndelungată, tariful este de 5 lei/oră. Împreună cu bicicleta, utilizatorul primeşte şi echipamentul de protecţie necesar (antifurt, cască de protecţie, genunchiere, mănuşi). După închiriere, bicicletele pot fi returnate în oricare dintre centrele Cicloteque deschise.

Cicloteque este primul sistem de bike-sharing din România, înfiinţat în anul 2008 de Asociaţia MaiMultVerde în Bucureşti. În 2012, au fost deschise două centre Cicloteque în Oradea. În cei cinci ani de funcţionare a centrelor Cicloteque, în sistem s-au înregistrat 40.000 de utilizatori, iar bicicletele au fost închiriate timp de peste 150.000 de ore, cantitatea de dioxid de carbon economisită fiind de aproximativ 250 de tone. De asemenea, Cicloteque a susţinut numeroase evenimente şi concursuri cu teme velo, toate acestea pentru a încuraja mersul pe bicicletă ca mijloc de deplasare şi agrement în Bucureşti şi Oradea.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont