De marti şi până vineri, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (RISE), în colaborare cu UFR Études Européennes a Universităţii Sorbonne Nouvelle 3, Paris, organizează Şcoala de Vară cu tema „Leadership-ul local şi cooperarea transfrontalieră ca instrument al integrării europene”.

Şcoala de Vară se va derula în cadrul modului Jean Monnet „Leadership-ul politic şi dezvoltarea organizaţională ale Uniunii Europene”, coordonat de lect.univ.dr. Cristina Dogot, şi cu sprijinul Institutului de Studii Euro-regionale Oradea-Debreţin.

La deschiderea programată azi, de la ora 9, în Sala Senat a Universităţii din Oradea, vor participa şapte studenţi şi doi profesori (Violaine Delteil şi Patrick Dieuaide) de la Université Sorbonne Nouvelle 3 şi zece studenţi şi două cadre de la Departamentul RISE Oradea.

„Evenimentul îşi propune să arate studenţilor şi cadrelor didactice de la ambele universităţi importanţa cooperării transfrontaliere, să prezinte la un nivel cât mai aplicat rolul leadership-ului local, atat la nivel administrativ, cât şi economic, pentru dinamizarea cooperării transfrontaliere”, transmite Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt al UO.
Cu funcţionari şi patroni

Şcoala de Vară va debuta cu întâlniri cu reprezentanţi ai unor instituţii locale, precum Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, Zona Metropolitană Oradea (ZMO) şi Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) Bihor. De mâine sunt programate vizite la firme locale (Emsil Techtrans şi Transgex S.A.) şi la beneficiari ai unor programe de cooperare transfrontalieră (Centrul de Instruire şi Dezvoltare Abilităţi pentru Salvatori). După-amiaza se vor face comunicări ştiinţifice, în cadrul cărora studenţii îndrumaţi de cadrele didactice vor dezbate pe marginea problematicii cooperării transfrontaliere.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont