Peste 680 de studenţi ieşeni vor merge în sejururi la mare sau la munte, susţinute financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului. Astfel, 298 de locuri în tabere au fost repartizate Universităţii „Al.I. Cuza”, 241 pentru Universitatea Tehnică, 68 pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, 55 pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi 22 pentru Universitatea de Arte „G. Enescu”.

Aceste tabere reprezintă unul dintre mecanismele folosite pentru stimularea performanţei în rândul tinerilor care provin din medii dezavantajate. An de an, studenţii cu cele mai bune rezultate academice sau cu performanţe deosebite în activităţile extracurriculare beneficiază de o vacanţa de cinci zile, cu masa şi cazarea asigurată, în condiţii decente.

Conform unui raport întocmit de ANOSR privind ediţiile anterioare ale proiectului, 80% dintre studenţi spun că nu ar renunţa la un loc în tabără în detrimentul altor stimulente din partea statului, precum bursele, în timp ce peste 50% consideră că metodologia şi calendarul de selecţie au fost întârziate. În ceea ce priveşte condiţiile de cazare în tabără, 80% dintre beneficiari le-au catalogat despre bune şi foarte bune, iar 59% au fost mulţumiţi de calitatea meselor. ”Este obligatoriu ca taberele să nu fie tratate cu superficialitate de către instituţiile abilitate dacă ne dorim ca ele să contribuie în mod real la motivarea studenţilor cu rezultate academice deosebite şi la incluziunea socială a studenţilor cu probleme economice în mediul universitar”, a punctat Mihai Dragoş, preşedintele ANOSR.

Conditii de aplicare

Condiţia pentru aplicare este ca studenţii să fie integralişti, să aibă rezultate foarte bune sau să facă parte din grupuri vulnerabile (orfani, proveniţi din orfelinate sau beneficiari ai unor burse sociale). Cererile se depun la secretariatele facultăţilor în perioada 18 – 24 iunie, însoţite de documente justificative. Listele finale cu solicitările aprobate vor fi afişate de universităţi pe 5 iulie.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont