admitere universitatea babesbolyai 2013

Facultatea de Fizica – inscrierea candidatilor se desfasoara in perioada 15-19 iulie si 22-23 iulie, dupa care pe 24 iulie absolventii de liceu trebuie sa sustina examen de admitere compus dintr-un test grila la Fizica.

Ulterior, media de admitere la facultate este calculata astfel: nota obtinuta la examenul scris de tip test grila are pondere de 30% in media de admitere, iar media examenului de Bacalaureat are o pondere de 70% in media de admitere. Pentru absolventii de liceu cu rezultate la concursul de fizica Augustin Maior, organizat de Facultatea de Fizica in fiecare an, sau cu distinctii la olimpiade scolare admiterea se face intr-un mod distinct. Pe 25 iulie se afiseaza primele rezultate.

Precizari cu privire la testul grila

Programa concursului de admitere 2013/2014 este in conformitate cu programa examenului de BAC, disciplina Fizica, pentru anul scolar 2012/2013. Pentru a avea o imagine mai clara despre examenul scris (test grila) va propunem, mai jos, citeva modele de teste grila, alcatuite pe capitole:

Domeniile de studiu la nivel licentă sunt:
a) Domeniul FIZICĂ: Fizică, Fizică informatică(liniile de studii în limba română şi maghiară), Fizică medicală (linia de studii în limba română);
b) Domeniul ŞTIINTA MEDIULUI: Fizica mediului. (linia de studii în limba română);
c) Domeniul ŞTIINTE INGINERESTI APLICATE: Fizică tehnologică (liniile de studii în limba română şi maghiară).
Candidaţii au dreptul să opteze pentru mai multe domenii. La admitere se ţine cont de ordinea opţiunilor. În cazul în care un candidat optează pentru mai puţine domenii decât numărul total de domenii oferite de facultate şi locurile la domeniile pentru care a optat au fost ocupate de candidaţi cu medii mai mari, candidatul respectiv nu este admis.

Cetăţenii străini pot fi admişi, pe locurile special alocate de M.E.C.T.S., cu sau fără taxă, în condiţiile legii. Responsabilitatea oferirii de informaţii, a verificării documentelor şi a înscrierii acestor candidaţi revine în exclusivitate Centrului de Cooperări Internaţionale al Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Taxele de scolarizare pentru anul universitar 2013/2014 sunt de 2.000 RON. Taxa de admitere este de 30 RON.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont