admitere universitatea babesbolyai 2013

Facultatea de Matematica si Informatica – inscrierile au loc in perioada 16-19 iulie intre orele 9:00-14:00 la sediul facultatii, pe 22 iulie la ora 9:00 candidatii sustin examen scris la Matematica sau Informatica (la alegere) si in aceeasi zi la ora 15:00 proba eliminatorie de limba engleza.

Pe 24 iulie se afiseaza primele rezultate. Candidatii cu rezultate la olimpiade si concursuri nationale si internationale de Matematica, Informatica sau Astronomie, precum si concursul Mate-Info UBB sunt declarati admisi cu media 10.

Criterii de selecţie

Probă scrisă la Matematică sau la Informatică (în funcţie de preferinţele candidatului), dintr-o tematică de Matematică/Informatică anunţată pe site-ul facultăţii şi cuprinsă în Anexa 4A şi Anexa 4B.

Candidaţii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale de Matematică, Informatică sau Astronomie, precum şi concursul Mate-Info UBB sunt declaraţi admişi cu media 10 (conform listei A1 din Anexa 2 – Facilităţi).

Facultatea de Matematică şi Informatică oferă candidaţilor cu rezultate foarte bune la concursuri şi olimpiade sau candidaţilor ce provin de la clase cu profilul Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale Naturii, unele avantaje (folosirea, la cererea candidatului, a mediei de la proba de Matematică / Informatică de la Bacalaureat) la concursul de admitere, conform facilităţilor din Anexa 2 – Facilităţi.

Concursul Mate-Info UBB (organizat de facultate în data de 13.04.2013 ora 9.00) dă posibilitatea candidaţilor de a înlocui proba scrisă. Nota obţinută la concurs (dacă este cel puţin 6) se poate folosi (la cererea candidatului) ca şi notă la proba scrisă de concurs.

Taxele de scolarizare pentru anul universitar 2013/2014 sunt de 2.500 RON la specializarile Matematica si Matematica Informatica, si de 3.000 RON la specializarea Informatica.

În conformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere, aprobat de Senatul Universităţii, pentru a putea participa la concursul de admitere se percep următoarele taxe:

  • Taxa de procesare în cuantum de 30 RON şi se percepe pentru aspectele organizatorice şi de comunicare, inclusiv eventuala preînscriere, taxă care nu este supusă scutirilor, degrevărilor şi nu este returnabilă. Fac excepţie numai candidaţii care se încadrează în una din următoarele situaţii: sunt orfani de ambii părinţi, sunt proveniţi din Casele de Plasament (candidaţii în cauză sunt scutiţi atât de taxa de procesare, cât şi de cele de înscriere şi de concurs, dar numai cu condiţia depunerii diplomei de bacalaureat in original la dosarul de concurs).
  • Taxa de înscriere în cuantum de 170 RON. La înscriere candidatul este obligat să declare dacă s-a mai înscris la o altă specializare/facultate la Universitatea Babeş-Bolyai sau la o altă instituţie de învăţământ superior. Sunt scutiţi de la plata taxei de înscriere o singură dată şi numai pentru o singură instituţie de învăţământ superior de stat, copiii personalului didactic în activitate, angajaţii şi copiii angajaţilor Universităţii noastre (inclusiv restaurantele şi cafeteriile UBB), ai Bibliotecii Centrale Universitare şi ai Grădinii Botanice şi numai cu condiţia depunerii diplomei de bacalaureat în original la dosarul de concurs.
Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont