Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza festivitatea de începere a anului universitar luni, în Amfiteatrul AN010 din clădirea Rectoratului.

Cei peste 4.000 de boboci din anul I la formele de învăţământ licenţă şi masterat, de la cele 15 facultăţi ale UPB, din totalul de peste 30.000 de studenţi cuprinşi la toate ciclurile de studiu, vor începe luni cursurile. UPB număra la începutul anului universitar trecut 80 de programe de licenţă şi 130 de programe de masterat.

 

Mult succes în noul an universitar 2012-2013!

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. Rectorat UPB

La 1 octombrie 1864, a fost infiintata „Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura”, care la 30 octombrie 1867 devine „Scoala de Poduri, Sosele si Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, institutia capata o noua structura sub denumirea de „Scoala Nationala de Poduri si Sosele”, iar la 10 iunie 1920 a fost infiintata Scoala Politehnica din Bucuresti, avand patru sectii: Electromecanica, Constructii, Mine si Metalurgie, Sectia Industriala.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimba in POLITEHNICA din Bucuresti.

La data de 3 august 1948 a fost infiintat Institutul Politehnic din Bucuresti, care cuprindea initial 4 facultati si in care, din 1950, au aparut majoritatea facultatilor actuale. In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.

Colaborari internationale

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti reprezinta o parte integranta a comunitatii academice internationale, impartasind crezul in aceleasi valori morale, educationale, stiintifice si culturale. In conditiile fenomenului de globalizare, UPB este preocupata de intarirea participarii la schimbul international de valori, iar ca urmare a prestigiului de care se bucura, actualmente exista programe de colaborare cu 74 de universitati din 27 de tari din Europa, America, Asia si Africa.
Structura Organizatorica

In momentul de fata, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are in componenta 15 facultati distincte.
In consecinta, spatiile de invatamant sunt raspandite atat in localul istoric Polizu, cat si in campusurile universitare moderne Noul Local (Splaiul Independentei nr 313, sector 6) si respectiv Leu (B-dul Iuliu Maniu 1-3, sector 6).

Facultatea de Inginerie Electrica
Facultatea de Energetica
Facultatea de Automatica si Calculatoare
Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Facultatea de Transporturi
Facultatea de Inginerie Aerospatiala
Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
Facultatea de Inginerie in Limbi Straine
Facultatea de Stiinte Aplicate
Facultatea de Inginerie Medicala
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont