Cine nu viseaza sa traiasca atat, incat sa-si poata vedea nepotii, stranepotii… Se pare ca foarte curand acest lucru va fi posibil!

Viata pana la 1000 de ani?

Prima persoană care va trăi 150 de ani s-a născut deja, iar peste două decenii se va naşte şi primul om care va atinge vârsta de 1.000 de ani, spune omul de ştiinţă britanic Audrey De Grey.

Specialiştii în gerontologie din Marea Britanie, citaţi de cotidianul britanic „The Daily Mail”, susţin că peste aproximativ 25 de ani vor deţine toate „instrumentele” necesare pentru „a vindeca” bătrâneţea. Audrey De Grey prevede un viitor în care oamenii se vor duce la doctori pentru întreţinere, procedeu care va include terapii genetice sau cu celule stem, tratamente pentru stimularea imunităţii şi alte proceduri medicale avansate.

Când toate aceste terapii sofisticate vor fi posibile, speranţa de viaţă va creşte, în medie, cu trei luni pentru fiecare an. Astfel, sunt de părere oamenii de ştiinţă, până în 2030 vor fi în lume peste un milion de centenari.

„Scopul nostru nu este să ţinem oamenii în viaţă, într-o stare de sănătate precară. Noi vrem să prevenim apariţia bolilor ca rezultat al bătrâneţii. Tratamentul cu celule stem este o parte importantă a procesului. El este conceput să oprească moartea celulelor şi se practică deja la nivel experimental”,

a precizat Audrey De Grey, doctor în gerontologie. Specialistul lucrează cu mai multe universităţi din SUA pentru a identifica, la alte specii, enzime capabile „să vindece” celulele umane atinse de bătrâneţe.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont