Mai multi oameni de stiinta care au mers intr-o expeditie in Siberia in cautarea lui Yeti sustin ca au gasit dovezi ca legendara creatura exista.

Yeti - omul zapezii traieste in Siberia?

„Suntem siguri in proportie de 95% ca Yeti traieste”

au afirmat ei. Oameni de stiinta din Rusia, SUA, Canada, Suedia, Estonia, Mongolia si China s-au deplasat saptamana trecuta in regiunea Kemerova din Siberia pentru a incerca sa-l gaseasca pe Yeti, dupa ce relatarile despre aparitia creaturii au crescut semnificativ in zona in ultimii 20 de ani.

Cercetatorii afirma ca au descoperit „urme de pasi, un ascunzis si diferite semne cu care Yeti isi marcheaza teritoriul”.

„Sunt dovezi irefutabile ale existentei lui Yeti in regiunea muntoasa Shoria”

din partea sudica a zonei Kemerovo, au anuntat cercetatorii.

In plus, oamenii de stiinta au declarat ca posibile bucati din parul lui Yeti au fost descoperite de omul de stiinta rus Anatoli Fokin, acestea urmand sa fie analizate in laborator.

Relatarile despre aparitia lui Yeti in regiunile Kemerovo si Altai, la circa 3.200 de kilometri est de Moscova, au crescut de trei ori comparativ cu 20 de ani in urma.

Oamenii de stiinta estimeaza ca, in prezent, exista cateva zeci de Yeti in zona. In plus, in regiune ar mai fi fost descoperite „alte dovezi ale existentei creaturilor”, intre care colibe din crengi, ramuri rasuscite si urme de pasi de 35 de centimetri lungime.

Omul de stiinta rus Igor Burtsev a declarat:

„Atunci cand Homo sapiens a inceput sa populeze lumea, a exterminat in mod agresiv pe cea mai apropiata ruda a sa din familia umanoida, Omul de Neanderthal. Totusi, unii dintre Oamenii de Neanderthal ar fi putut sa supravietuiasca pana astazi in unele zone muntoase impadurite, care sunt mai mult sau mai putin accesibile celor mai mari dusmani ai lor”.

Scepticii afirma insa ca relatarile despre Yeti ajuta la promovarea turismului in Kemerovo. De altfel, prima zi a sezonului de schi este cunoscuta chiar sub numele de Ziua lui Yeti, cand afaceristii locali incearca sa vanda cat mai multe suveniruri cu Yeti si sa atraga schiori in zona.

In iunie, cercetatori din California au declarat ca solicita ajutor pentru efectuarea unui teste ADN care sa determine daca urma lasata pe geamurile unei camionete, in Sierra National Forest, ar apartine legendarei creaturi.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont