1. Salata de varza murata cu tarata

Ingrediente: 1 varza murata, 2 morcovi, 1 ceapa mare de apa, tarata, 4-5 linguri de ulei, 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare, 1/2 lingurita de alge, 1 gogosar, 1
lingura de verdeturi.

Varza se strecoara bine de zeama (moare) în maini (nici într-un caz nu se tine în apa). Se taie fideluta, se amesteca cu morcovul ras, ceapa taiata marunt, pulberile si uleiul iar tarata cat cuprinde (cam 3-4 linguri). Se aseaza: în salatiera si se decoreaza cu felioare de gogosari si verdeturi de sezon.

2. Salata de varza murata cu nuci

Se prepara întocmai ca la reteta precedenta, numai ca tarata este înlocuita cu nuci macinate sau taiate cu cutitul, în rest se folosesc aceleasi ingrediente.

3. Salata de varza dulce cu smantana

Ingrediente: 1/2 varza alba dulce, 250 g smantana, 1 galbenus, 1 lingura cremogen , 1 ceapa de apa, 1 legatura de
verdeturi, 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare, 1/2 lingurita pulbere de alge, 1 felie de sfecla rosie.

Varza se taie fideluta, se freaca în maini (fara a se stoarce) ca sa-si mai piarda din rigiditate, se amesteca cu cremogenul, smantana, galbenusul, ceapa si verdeturile taiate marunt. Se aseaza în salatiera si se decoreaza cu sfecla rosie (care a fost data prin razatoarea de sticla), se aseaza pe margini în forma, de movilite, iar printre ele verdeturi de sezon. Se mai poate decora (in lipsa sfeclei) cu felioare de gogosari rosii sau cu jumatati de masline negre desarate.
4. Salata de varza cu pasta de rosu

Se prepara întocmai ca la reteta precedenta, folosind aceleasi ingrediente si acelasi proces tehnologic, numai ca se adauga 60 g; pasta de rosii si 2-3 linguri de cremogen sau în lipsa acestuia tarata de grau.

5. Salata de varza cu ciuperci

Ingrediente: 1/2 varza alba dulce, 300 g ciuperci de cultura, 200 ml suc de catina, 4-5 linguri ulei, 1ceapa mare de apa, 1 lingura pasta de rosii , 1 lingura de verdeturi, 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare, 1/2 lingurita pulbere de alge; cateva petale rosii de trandafiri.

Varza se taie fideluta; se freaca putin în maini (fara a se stoarce) ca sa-si mai piarda din rigiditate, apoi se amesteca cu ciupercile taiate felii (care au fost alese numai mici si mijlocii, bine spalate, taiate felii,stropite din belsug cu suc de catina, acoperite si tinute la rece 24 de ore), cu ceapa si verdeturile taiate marunt, cu pulberile, pasta de rosii bine amestecata cu uleiul.
Se aseaza în salatiera si se presara deasupra putina verdeata de sezon taiata marunt si petale rosii de trandafiri taiate fideluta.

6. Salata de mere cu telina

Ingrediente: 300 g telina 4 mere verzi (cantitati egale), tarata, 1-2 legatura verdetuti (busuioc, menta, maghiran), 1 mar rosu, 1 lingurita suc de catina, 3-4 linguri ulei, 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimetare, 1/2 lingurita pulbere de alge, 1ceapa de apa.

Telina, bine spalata, se curata (coaja se pune la suc), se da pe razatoare, se dau si merele cu tot, cu coaja (se aleg mere cu coaja subtire), se amesteca cu ceapa si verdeturile taiate marunt, cu pulberile, sucul de catina, uleiul si tarata cat cuprinde.
Se aseaza în salatiere si se decoreaza cu felioare de mar rosu si cu verdeturi de sezon, de preferat frunze fragede de telina si morcovi.

7. Salata de telina cu smantana

Ingrediente: 500 g telina, 200 g smantana, tarata, 1 legatura frunze fragede de telina, 1 ceapa de apa, l/2 lingurita pulbere, de plante aromcitice si condimetare, 1/2 lingurita pulbere de alge, 5 flori rosii de nalba de gradina.

Telina se prepara ca la reteta precedenta, apoi se amesteca cu smantana, verdeturi si ceapa taiata marunt, cu pulberile, tarata cat cuprinde. Se aseaza în salatiera, iar deasupra se presara petale de nalba taiate fideluta si cateva verdeturi de sezon taiate marunt.

8. Salata de telina cu sos de maioneza de post

Se prepara ca la reteta precedenta, folosind aceleasi ingrediente si acelasi procedeu de prelucrare, numai ca în loc de smantana se pune 250 g sos maioneza de post.

9. Salata de sfecla rosie cu hrean

Ingrediente: 400 g sfecla rosie, 2 linguri de hrean ras, 1 lingura suc de catina sau lamaie,3-4 linguri ulei, 1 ceapa de apa sau un fir de praz, 2 linguri de tarata, l/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimetare, 1/2 lingurita pulbere de alge, cateva petale de flori de nalba albe sau petale de trandafir, 1 legatura marar cu patrunjel.

Sfecla rosie bine spalata se curata (coaja se pune la suc), se da pe razatoarea de sticla (ca si hreanul), se amesteca cu acesta, ceapa taiata marunt, sucul de catina , pulberile, tarata si uleiul. Se aseaza în salatiera, iar deasupra se presara verdeturile taiate marunt si petalele taiate fideluta.


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont